Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Městské části v Praze nabírají nové zaměstnance, budou řešit dopravní přestupky

Radnice městských částí v Praze předělávají, nebo už dokončily prostory pro úředníky, kteří se budou od července nově zabývat dopravními přestupky. Některé úřady ještě pokračují v náboru zaměstnanců. V průměru přijmou okolo desítky lidí. Náklady na změnu odhadují ročně v řádu milionů korun.

Dopravní přestupky dosud řešil magistrát, avšak od 1. července je budou mít na starosti radnice. Důvodem změny je novela silničního zákona. Magistrátní úředníci se po změně budou zabývat odvoláními proti rozhodnutí radnic.

Několik nových zaměstnanců přijala Praha 1, v jejich hledání pokračuje. Vzhledem ke složitosti problematiky jsou na ně podle mluvčí Karolíny Šnejdarové kladeny zvýšené nároky. „Musí disponovat znalostmi, orientací a aplikací zákonů, zejména v případech závažných přestupků," uvedla Šnejdarová. Noví úředníci budou sídlit v Jungmannově ulici.

Radnice Prahy 2 plánuje úředníky výhledově nastěhovat do Korunní ulice. Přijme 15 nových zaměstnanců. „Postupně je přijímáme, vzděláváme a vybavujeme pracoviště výpočetní a kancelářskou technikou," řekla mluvčí Andrea Zoulová.

O čtyři pracovníky méně nabere Praha 3, počet podle mluvčího Jiřího Hannicha vychází z doporučení od magistrátu. „V současné době běží výběrová řízení na obsazení těchto pozic. Rozšiřujeme stávající pracoviště v Seifertově ulici," dodal Hannich.

Nové oddělení vytvořila v historické budově Nuselské radnice Praha 4. Nové zaměstnance vzdělává v oblasti dopravních přestupků a v práci s elektronickými systémy. „Do nového oddělení zatím nastoupilo 11 zaměstnanců, ale není vyloučeno, že se vzhledem k rozsáhlosti agendy budeme muset počet zaměstnanců ještě navýšit. Několik přešlo do nového oddělení z jiných pracovišť úřadu, ostatní byli nově přijati," sdělil mluvčí Jiří Bigas.

Na zpracování dopravní agendy má radnice Prahy 6 nyní 13 referentů, kapacita příslušného odboru je až 42 lidí. „Nábor pracovníků pokračuje. Bylo nutné zřídit nové prostory v Poliklinice Pod Marjánkou," řekl mluvčí Marek Zeman. Agenda už se tam vykonává, pracoviště by mělo být dokončené do poloviny června.

Radnice Prahy 7 na začátku letoška podle mluvčího Martina Vokuše schválila nový organizační řád, kterým v oddělení dopravních přestupků přidala šest nových pracovních míst. „Noví kolegové se nyní zaučují na případech, které máme v gesci již nyní, to znamená přestupky ze zóny placeného stání, a chystají se také na složení odborných úřednických zkoušek," uvedl Vokuš. Noví úředníci budou sídlit v Dělnické ulici, kde úřad nyní upravuje vnitřní prostory.

Devět nových úředníků nabrala devátá městská část, připravila pro ně prostory v budově radnice v Sokolovské ulici, které dosud pronajímala. Otázku nových prostor má vyřešenou také Praha 10, přijme osm nových zaměstnanců, sdělil mluvčí Ján Tropp.

Nový odbor vznikl na radnici Prahy 12. Zaměstnance pro něj získal úřad hlavně reorganizací své struktury a počet nových zaměstnanců podle vedoucího odboru správního trestání Tomáše Slámy nelze přesně říct. „Problematikou dopravních přestupků v celém rozsahu se bude zabývat celkem 15 zaměstnanců," uvedl Sláma.

Prostory ve své budově pouze upravila Praha 13, kde budou úředníci řešící dopravní přestupky sídlit v prvním patře. Několik měsíců se na změny připravovala radnice Praha 14 na východě Prahy. Ve zrekonstruovaných prostorách radnice v ulici Bratří Venclíků bude od července nové pracoviště s vlastním vchodem z ulice.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky radnice, automobilová, přestupky, Praha, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aneta Jirásková

Někde se psalo, že Praha 3 na to má nějakého robota. Ten snad by měl počet zaměstnanců snížit.

Pondělí, 3. června 2024, 10:45Odpovědět

Městské části v Praze nabírají nové zaměstnance, budou řešit dopravní přestupky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.