Počasí dnes29 °C, zítra32 °C
Pátek 28. června 2024  |  Svátek má Lubomír
Bez reklam

Hoši, děkujem! Na počest vítězných hokejistů vyjela v Praze do provozu zlatá lokomotiva

U příležitosti Regionálního dne železnice dnes ve vršovickém depu pokřtili lokomotivu Vectron, kterou České dráhy nechaly na počest vítězství na hokejovém šampionátu ozdobit zlatým polepem a nápisem Hoši, děkujem. Jezdit bude jakou součást Slováckého a Zlínského expresu.

Na křest se v depu sešli hokejista národního týmu Lukáš Sedlák, ministr dopravy Martin Kupka (ODS) a generální ředitel Českých drah Michal Krapinec. 

„Vítězství našich reprezentantů nám všem přineslo chvíle velkého štěstí a hrdosti. Doufám, že každý, kdo se na nádražích s touto naší zlatou lokomotivou setká, si na tyto chvíle vzpomene a třeba mu vykouzlí i úsměv na tváři,“ komentoval v tiskové zprávě Michal Krapinec.

FOTOGALERIE: Pivní sprcha, šampaňské v poháru. Zlatí hoši řádili na Staroměstském náměstí

Oslavu zlaté medaile vzali hokejisté českého národního týmu stejně poctivě, jako všechny zápasy. Pivo teklo proudem do sklenic i po lidech, z poháru, který získali za výhru, popíjeli šampaňské. Akci si užili oni i fanoušci, kteří zaplnili celé...

Lokomotivu Siemens Vectron v dílnách polepili zlatou fólií, k tomu přidali nápis Hoši, děkujem! Do práce se stroj pustí už zítra, jezdit bude jako součást Slováckého nebo Zlínský expresu.

„Lokomotivy Vectron jsou nejmodernější elektrické lokomotivy z produkce společnosti Siemens Mobility. České dráhy provozují stroje s maximální rychlostí 200 km/h a objednaly lokomotivy s rychlostí 230 km/h. Jejich výkon je 6 400 kW a jsou vybaveny pro provoz na napájecí soustavy 3 kV DC, 25 kV 50 Hz AC a 15 kV 16,7 Hz AC,“ popsal stroje mluvčí Českých drah Filip Medelský.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto České dráhy

Štítky České dráhy, lokomotiva, hokej, zlato, expres, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hoši, děkujem! Na počest vítězných hokejistů vyjela v Praze do provozu zlatá lokomotiva  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.