Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Opilý řidič srazil dopravního policistu. Deset minut předtím ujel od jiné nehody

Před jízdou dodávkou se alkoholem posilnil řidič, který pak na silnicích v Praze dvakrát boural. Nejdřív zezadu narazil do osobního auta a ujel. O deset minut později způsobil další nehodu, při které zranil dopravního policistu ve službě. Opět chtěl prchnout, policisté ho ale dostihli.

Policista z oddělení silničního dohledu pražské dopravní policie se ocitl v ohrožení života v sobotu 28. ledna v ulici Chlumecká. S kolegou tam meřili rychlost. „V okamžiku, když policista stál u vozidla jednoho z přestupců, z ničeho nic do něj zpětným zrcátkem a bokem vozidla narazil řidič dodávky,“ popsala webu mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Viník nezastavil a z místa ujížděl. Druhý policista zraněného zkontroloval a pak se vydal za dodávkou. „Pětapadesátiletý muž s poškozenou přední části vozidla a proraženou přední pneumatikou zastavil vozidlo na parkovišti u rychlého občerstvení, kde jej policista zablokoval služebním vozidlem,“ uvedla Kropáčová.

V dechu řidiči naměřili víc než jeden a půl promile. Jak později vyšlo najevo, jen deset minut před sražením policisty zavinil nehodu v ulici Bryksova. Zezadu narazil do jiného vozidla a ujel. 

Opilec byl obviněn z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a trestného činu neposkytnutí první pomoci řidičem dopravního prostředku, za což mu v případě odsouzení hrozí až tři roky ve vězení. 

„Policista, kterého nárazem řidič přimáčkl na vozidlo přestupce, naštěstí neutrpěl žádné vážnější poranění, ale i přesto musel být s bolestmi hrudníku a zad ošetřen v nemocnici a nyní je v pracovní neschopnosti,“ doplnila Kropáčová. 


 

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky policie, nehoda, zranění, alkohol, auto, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič srazil dopravního policistu. Deset minut předtím ujel od jiné nehody  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.