Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Po segwayích nově nesmí do centra pivní vozítka. Strážníci chystají cílené kontroly

Pražští strážníci se letos zaměří na bezpečnost v MHD, kontrolu jezdců na elektrokoloběžkách, dodržování vyhlášky zakazující pití na veřejných prostranstvích nebo zákaz vjezdu vozítek servírujících alkohol skupinám turistů do centra. Řekl to ředitel MPP Eduard Šuster. Praha už v minulosti zakázala vjezd do centra vozítkům známých jako segway.

Nově budou strážníci kontrolovat zákaz vjezdu pivních kol

„Chtěli bychom se zaměřit na bezpečnostní akce, které se zaměřují na různé druhy protiprávních jednání, které občany trápí. Ať už je to dohled na bezpečnost v rámci veřejné dopravy nebo pohyb různých elektrokoloběžek a vozítek zejména v centru Prahy," řekl Šuster.

Nově budou letos strážníci hlídat dodržování zákazu vjezdu zmíněných pivních kol. Zákazové značky nyní namontovává Technická správa komunikací (TSK). Instalace skončí do konce února. Podle Šustera musí být ale nejdříve zkontrolována správnost jejich umístění, teprve pak začnou kontroly. Vedení strážníků se chce také sejít se zástupci magistrátu, Prahy 1 či policie a domluvit se na postupu.

Praha 2 zakázala koloběžky

Strážníci loni řešili asi 1,89 milionu případů, což je o 614 tisíc více než předloni. Největší počet se jich stal v dopravě. Zřizovatelem městské policie je hlavní město.

Při běžné hlídkové činnosti budou strážníci dohlížet, zda lidé po chodnících nejezdí na elektrokoloběžkách nebo bicyklech. Cyklisté loni v spáchali 6058 přestupků, což je asi osmkrát více než předloni. Koloběžky zakázala na svém území například Praha 2. „Budeme konat cílené akce na tento druh protiprávního jednání," řekl Šuster. Samostatné akce budou zaměřeny také na bezpečnost v MHD. Strážníci hlídkují mimo jiné v nočních tramvajích a mají samostatný útvar pro dohled v metru.

Městská policie bude kontrolovat i dodržování městských vyhlášek. Mezi ně patří zákaz pití alkoholu na veřejných prostranství. Loni počet přestupků stoupl o 7226 na 14 748. Řešit budou i případné porušení zákazu žebrání nebo dodržování pravidel při provozování pouličního umění.

Autoři | Foto Facebook Beer Bike Prague

Štítky pivní vozítka, beer bike, policie, strážníci, Praha, Technická správa komunikací hl. m. Prahy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po segwayích nově nesmí do centra pivní vozítka. Strážníci chystají cílené kontroly  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.