Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Rekonstrukce Hartigovy ulice se posunula. Začátek je plánovaný na jaro

Poslední etapa oprav Hartigovy ulice měla proběhnout již letos, kvůli uzavírkám Želivského se však vedení Prahy 3 rozhodlo termín realizace posunout na duben příštího roku. Rekonstrukce má za cíl výměnu inženýrských sítí a dále celkové zkvalitnění silnice, chodníků a přechodů pro chodce. Během rekonstrukce by měl být po většinu doby zachován jednosměrný provoz směrem do centra, uzavírka celé ulice je plánovaná na příští podzim.

Po většinu dobu zůstane zachován jednosměrný provoz směrem do centra

Původně plánovalo vedení Prahy 3 další etapu oprav zrealizovat letos, cestu jim však zkřížily uzavírky v ulici Želivského. Napjatá situace se souběžnou rekonstrukcí ulice Želivského však trvá již nějakou dobu. V minulém roce se vedení Prahy 3 vyjádřilo na svých webových stránkách, že nesouhlasí se souběhem dvou uzavírek, které by mohly vést k dopravnímu kolapsu, zároveň radnice také upozorňovala na nedostatečnou komunikaci s hlavním městem.

Poslední etapa se bude týkat části Hartigovy ulice mezi Černínovou a Zelenky-Hajského a je plánovaná od 22. dubna do 22. listopadu 2024. Během oprav by měl být po většinu času zachován jednosměrný provoz směrem do centra. Celková uzavírka ulice je plánovaná od 14. října do 22. listopadu přístího roku.

VIDEO: Začala výměna cedulí z bývalé Koněvovy ulice. Mezi lidmi je o ně obrovský zájem

Koněvova ulice na pražském Žižkově nese od začátku října jméno Hartigova, připomíná tak prvního starostu Žižkova Karla Hartiga. Dnes v deset hodin dopoledne starosta Prahy 3 Michal Vronský (TOP 09) a nepřímý potomek Karla Hartiga Filip Stome...

Přechody pro chodce jsou nevyhovující, nebo úplně chybí

Rekonstrukce ulice Hartigova, dříve známé jako Koněvova, přitom trvá již několik let. Situaci komplikuje jak náročnost oprav, tak koordinace více uzavírek najednou. Projekt zahrnuje výměnu vodovodů, zkvalitnění vozovky, chodníků pro chodce, přechodů a také výsadby zeleně. „Stejně jako o kus níže u Ostromečské jsem za MČ Praha 3 inicioval doplnění výsadby stromů. Mezi Černínovu a Domažlickou se projektantovi dodatečně podařilo umístit čtyři stromy,“ vyjádřil se na svém Facebooku místostarosta Prahy 3 Ondřej Rut (Zelení).

Ten zároveň vysvětloval občanům na svém facebookovém profilu důvody oprav. „Součástí rekonstrukce je také výměna prakticky všech dalších sítí. Mohli bychom pak nechat vše, jak je dnes, podívejte se na to, jak ulice vypadá. Vše je v hodně špatném technickém stavu, vozovky i chodníky, lampy veřejného osvětlení. Přechody pro chodce jsou nevyhovující,“ popsal.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ondřej Rut

Štítky doprava, opravy, Hartigova, Praha 3, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce Hartigovy ulice se posunula. Začátek je plánovaný na jaro  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.