Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mladá nevidomá žena spadla do kolejiště metra i se svým vodicím psem

, aktualizováno 6. června 2023, 8:27

Dnes krátce po půl osmé se asi na hodinu zastavil provoz metra na lince B mezi Zličínem a Smíchovským nádražím kvůli pádu mladé nevidomé ženy do kolejiště metra. Provoz byl podle informací na webu dopravního podniku zastaven a dopravu zajišťovaly náhradní autobusy s označením XB.

K pádu ženy a psa do kolejiště došlo ve stanici Nové Butovice. „Ve stanici metra Nové Butovice zasahujeme u pádu osoby do kolejiště,“ uvedl na Twitteru mluvčí hasičů Martin Kavka a doplnil, že na místě byli záchranáři i lidé z dopravního podniku.

Do kolejiště metra spadla nevidomá žena podle informací hasičů i se svým vodicím psem. „Oba jsme vyprostili, osoba byla předána zdravotníkům a pes veterináři,“ uvedl Kavka na Twitteru.

Podle záchranářů byla pod soupravou zaklíněná asi dvacetiletá žena. „Záchranáři společně s inspektorem a lékařem ji převzali do své péče. Kolegové u ženy zajistili žilní vstup, podali jí léky na bolest, provedli kompletní imobilizaci a kvůli podezření na poranění pánve jí nasadili pánevní pás,“ řekla naší redakci mluvčí záchranářů Jana Poštová

Podle Poštové byla mladá žena při vědomí. „Po zajištění ji kolegové transportovali do motolské nemocnice k další péči,“ uzavřela.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS hl. m. Prahy

Štítky doprava, komplikace, pád, člověk, metro, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Ševčík

A co pes??? Jak to zvládl??

Úterý, 6. června 2023, 13:49Odpovědět

Mladá nevidomá žena spadla do kolejiště metra i se svým vodicím psem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.