Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

V pražské Chuchli proběhne v noci protipovodňové cvičení. V okolí bude omezená doprava

Ze soboty na neděli proběhne v Chuchli speciální cvičení. Hasiči a Armáda si budou nacvičovat stavbu protipovodňových zábran a hrází z písku. V ulici Strakonická budou přes noc kvůli tomu dopravní omezení.

Stavba zábran bude probíhat ve Strakonické ulici od 19:30 v sobotu až do nedělních 6:00. Cvičení se bude účastnit 58 dobrovolných hasičů a vojáků. „Vzhledem k nedávným zkušenostem, které Praha se záplavami má, jsou tato protipovodňová cvičení mimořádně důležitá, v ostražitosti nesmíme polevovat. A jsem rád, že je hlavní město připraveno, jak se ukázalo i před měsícem při preventivním zavedení protipovodňových opatření na Čertovce,“ uvedl v tiskové zprávě primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda (ODS).

Cvičení je v Chuchli poprvé

V Chuchli proběhne cvičení úplně poprvé. I když se cvičení stavby mobiliních zábran konají pravidelně již od roku 2005, v Chuchli dosud žádné takové cvičení neproběhlo. Poslední cvičení podobného rozsahu proběhlo v Radotíně v roce 2022. Celková délka stavěných zábran v Chuchli je 247 metrů a skládá se z téměř devíti stovek jednotlivých prvků. 

Dopravní omezení

Omezení pro vozidla jedou po Strakonické ulici budou platit od sobotních 18:00. SKončit by měla nejpozději v 6 hodin ráno. V ulici Starolázeňská bude provoz omezen pouze na jednosměrný, zejména kvůli rezidentům, kteří v ulici bydlí a parkují. V ulicích U Závodiště  a Paroplvební bude po celou dobu cvičení zákaz zastavení i stání. V ulici Podjezd pak bude zákaz zastavení po pravé staně ulice ve směru na Radotínskou.

K dopravě do Velké Chuchle bude možné využít ulici K barrandovu, zároveň bude kvůli plynulosti dopravy jeden pruh v místě cvičení sveden do protisměru.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS hl. m. Prahy

Štítky omezení, doprava, cvičení, hasiči, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pražské Chuchli proběhne v noci protipovodňové cvičení. V okolí bude omezená doprava  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.