Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Praha připraví úpravy magistrály. Má se zpřístupnit chodcům a cyklistům

Praha začne ve spolupráci s architekty připravovat úpravy magistrály v úseku mezi Hlávkovým mostem a hlavním nádražím. Vznikne k tomu také pracovní skupina. Dnes to schválili radní města spolu s architektonickými studiemi, které se návrhy krátkodobých i dlouhodobějších změn zabývají. Plány magistrátu u hlavního nádraží zahrnují zúžení a vytvoření přechodu, mezi Hlávkovým mostem a Bulharem mají změny zahrnovat zpřístupnění silnice chodcům a cyklistům nebo vytvoření nájemních prostor pod estakádou.

Projekt úprav by mohl být hotový v tomto volebním období

První dnes schválený dokument navrhuje řešení prostoru před hlavním nádražím v souvislosti s plánovanou rekonstrukcí jeho nové odbavovací haly, kterou připravuje Správa železnic. Studii zpracoval Institut plánování a rozvoje a počítá se zúžením silnice u nádraží na dva plus dva pruhy a vybudováním přechodu. Město návrh předá SŽ, aby ho využila při přípravě projektu rekonstrukce haly, po jejíž střeše magistrále vede.

Okolí hlavního nádraží by mělo podle zástupců města přijít na řadu jako první, zároveň chce magistrát připravovat úpravy dalšího úseku magistrály od Bulhara k Hlávkovu mostu. Těmi se zabývá studie švýcarských architektů ze studia agps architecture. „Relativně snadnými způsoby bychom v dohledné době mohli mít magistrátu upravenou tak, aby pod ní byly kulturní nebo komerční prostory a po ní se mohli pohybovat i chodci a cyklisti," řekl dnes náměstek primátora Petr Hlaváček (za STAN). Dodal, že projekt úprav by chtěl připravit v tomto volebním období.

Ze střednědobých opatření studie zahrnuje redukci počtu či šířky jízdních pruhů a rozšíření chodníků a cyklopruhů. Pěší pohyb lze podle studie okamžitě umožnit minimálně v oblasti Florence s přístupem po již existujících schodištích. Postupně by podle architektů měli mít pěší možnost pohybu po chodnících v celém úseku od ramp Těšnova po rampy u Bulhara. Návrh také počítá s propojením země s magistrálou pomocí nových schodišť.

POLITICKÁ KORIDA: Mají mít aktivisté možnost blokovat dopravu v Praze?

V posledních týdnech dopravu v Praze blokují aktivisté, kteří požadují zavedení rychlostního limitu ve městě ve výši třicet kilometrů v hodině. Zástupci vedení Prahy se s aktivisty sešli a primátor Bohuslav Svoboda (ODS) je vyzval k ukončení...

Pod magistrálou by mohla vzniknout kavárna nebo bistro

„Prostory pod magistrálou v celém řešeném úseku od Těšnova po křižovatku U Bulhara mají potenciál proměnit se v místa setkávání a místa trávení volného času," stojí také ve studii. Například u točny tramvaje by pod magistrálou mohla vzniknout kavárna či bistro, v prostorech pod silnicí by mohly být i další komerční a kulturní prostory. Architekti se při návrhu inspirovali studií využití prostor v obloucích Negrelliho viaduktu, která vznikla před čtyřmi lety, ale zatím nebyla uskutečněna.

Poslední dnes schválený dokument se zabývá dlouhodobým plánem zklidnění magistrály, který má přijít na řadu poté, co se městu podaří zredukovat automobilovou dopravu v centru. Studii vytvořily nizozemské ateliéry De Architekten Cie. a Lola Landscape architects společně s brněnským studiem M2AU. Dokument v dlouhodobém horizontu navrhuje v oblasti Těšnova odstranit estakádu a vést silnici po povrchu po obvodu parku.

Tehdejší vedení magistrátu nechalo v předminulém volebním období zpracovat studii takzvané humanizace magistrály od kanceláře dánského architekta Jana Gehla. Podle té by se rušná silnice měla změnit v třídu doplněnou přechody a veřejnými prostranstvími tak, aby ve městě netvořila bariéru. Kolem studie se po jejím vzniku objevily spory, podle kritiků by navržené kroky komplikovaly automobilový provoz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto IPR Praha

Štítky magistrála, doprava, automobilová, silnice, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

MArtin Draxler

Bude to spočívat v tom, že namalují pruhy pro cyklisty a tím zúží magistrálu i místech, kda nikdy cyklisté nejezdili a jezdit ani nechtějí? Podobně jako na Černém Mostě?

Úterý, 23. května 2023, 10:03Odpovědět

Hana N

No to zase bude výtvor. Nejdřív dokončete okruh a pak si dělejte z magistrály pěší zónu.

Úterý, 23. května 2023, 06:11Odpovědět

Praha připraví úpravy magistrály. Má se zpřístupnit chodcům a cyklistům  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.