Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Saxofon, tágo, kočárek i francouzský buldoček. Podívejte se, co lidé zapomněli v pražské MHD

Pražský dopravní podnik (DPP) nalezl loni v prostředcích MHD 8100 ztracených předmětů. Předloni to bylo 7464 předmětů. Nejčastěji lidé ztráceli průkazku MHD, tašky, batohy, peněženky, mobilní telefony, klíče a oblečení. Přibližně dvě třetiny z nich skončily v kanceláři ztrát a nálezů. Zhruba třetinu věcí si vlastníci nakonec vyzvedli. Sdělila to mluvčí DPP Aneta Řehková. DPP je největší městskou firmou a provozuje tramvaje, metro, autobusy a lanovku.

Zdravotní pomůcky i těžší předměty

„Pokud cestující nalezne nějakou ztracenou věc v prostředcích MHD, je nejlepší ji odevzdat řidiči autobusu či tramvaje, popřípadě v metru dozorčímu stanice či v podatelně DPP," uvedla informátorka DPP Petra Tölgyesiová.

Lidé ve veřejné dopravě opakovaně ztrácejí například zdravotní pomůcky jako zubní protézy, rovnátka, berle, hole nebo léky. Nalezen byl glukometr, bederní pás, zdravotní podsedák, nákrčník, naslouchátko i lékařské zprávy. Cestující zapomínají také rozměrnější či těžší předměty jako přenosný gril, vařič, sbíjecí kladivo, dětský kočárek nebo pytel s hoblinami. V MHD zapomněl jeden z doručovatelů pošťácký batoh s dopisy.

Hudební nástroje i zvířata

Zaměstnanci DPP nalezli řadu hudebních nástrojů. Mezi nimi mandolínu, housle, kytary, saxofon a ukulele. Ze sportovního náčiní to pak byly lyžařské hole a helma, kulečníkové tágo, tenisové rakety, skateboardy, koloběžky či čelenka na koně a bumerang. Lidé v tramvajích či autobusech ale nezapomínají pouze věci, ale také zvířata. DPP eviduje nález francouzského buldočka, krysaříka, border kolie a několika kříženců.

Nalezené předměty podnik odváží do ztrát a nálezů v ulici Karolíny Světlé v Praze 1. „V případě ztráty předmětu v autobuse či tramvaji mohou cestující zavolat na informační linku DPP 296 191 817. Pokud se věc podaří najít, cestujícímu následně sdělíme, kdy a kde si může ztracený předmět vyzvednout," dodala Tölgyesiová.

Autoři | Foto Facebook Dopravní podnik hlavního města Prahy

Štítky ČR, zajímavosti, MHD, Dopravní podnik hl.m.Prahy, Praha, městská hromadná doprava, Dopravní podnik hl. m. Prahy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Saxofon, tágo, kočárek i francouzský buldoček. Podívejte se, co lidé zapomněli v pražské MHD  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.