Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Pražský filharmonický sbor zrušil vystoupení v Hongkongu. Důvodem je koronavirus

Pražský filharmonický sbor zrušil po dohodě s pořadateli svá vystoupení v Hongkongu. Mluvčí sboru Monika Havlová dnes řekla, že se sbor dohodl s organizátory na možném odkladu vystoupení z důvodu plánovaných rušení leteckých spojů s Čínou kvůli nebezpečí nákazy koronavirem. Na dvou koncertech měl vystoupit 25. a 27. února.

Nechceme ohrozit vystupující na zdraví, uvedla. S vedením Hong Kong Arts Festival podle ní Pražský filharmonický sbor jednal o vystoupeních téměř tři roky. „Jakmile se situace v regionu uklidní, budeme s pořadateli hledat náhradní termín vystoupení v některém z budoucích ročníků festivalu," uvedl ředitel PFS Radim Dolanský.

Dramaturgie koncertů představovala díla Leoše Janáčka, Petra Ebena, Johna Tavenera, Franze Schuberta, Erica Whitacera, Ivana Božičeviče a dalších pod taktovkou Lukáše Vasilka, hlavního sbormistra PFS.

Vyprodané roušky i zrušené zájezdy do Asie. Kvůli koronaviru v Praze zasednou záchranné složky

Lékaři evidují několik podezření nákazy koronavirem v České republice. Dva případy jsou na Opavsku, jeden muž leží na infekčním oddělení nemocnice v Uherském Hradišti. Již dříve jsme informovali, že u pacientky, která...

Koncert PFS s Velkým symfonickým orchestrem P. I. Čajkovského v moskevském sále Zaraďje, který je naplánován na 22. února pod taktovkou Vladimira Fedosejeva na festivalu hudby Beethovena a Čajkovského, se uskuteční beze změny, doplnila mluvčí.

Festival umění v Hongkongu vznikl v roce 1973 a každoročně během února a března představuje umělce všech žánrů, od klasické hudby, baletu, opery, staré hudby až po současné umění, jazz a další. Jeho program klade také velký důraz na edukační projekty pro mladé publikum.

Některá umělecká tělesa spjatá svým názvem, nikoli však nutně zřizovatelem s Prahou, v minulých měsících rušila svá vystoupení v Číně. Některé dokonce odřekli čínští pořadatelé kvůli tomu, že současné vedení města nechtělo mít ve smlouvě o partnerství s Pekingem zakotveno, že Praha uznává jednotnou Čínu. Loni v říjnu Praha smlouvu ukončila.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, Čína, hudba, zdraví, PKF, koronavir, Hongkong, Pražský filharmonický sbor, COVID-19, koncert, Praha, Franz Schubert, Leoš Janáček, Petr Eben, John Tavener, Ludwig van Beethoven, festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražský filharmonický sbor zrušil vystoupení v Hongkongu. Důvodem je koronavirus  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.