Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Problémová pejskařka z Prahy havarovala na jihu Čech. Čtrnáct psů uteklo do luk, jeden po nehodě zahynul

Kuriozní událost zaměstnala v sobotu před polednem jihočeské hasiče. Na nehodě dodávky by nebylo nic zvláštního, kdyby se z ní po nehodě nerozuteklo do okolních luk čtrnáct psů majitelky pocházející z Prahy. Hasiči tak měli u Bělčic na Strakonicku plné ruce práce především s tím, aby psí smečku udrželi pohromadě. Jeden ze psů na následky vážných poranění po nehodě zahynul.

O nehodě se hasiči dozvěděli v sobotu v 11:19, kdy řidička sjela dodávkou do příkopu u Bělčic. V dodávce v ten moment převážela čtrnáct psů. „Dodávka skončila v příkopu, psi se rozutekli do okolí. U nehody zasahovala profi jednotka ze stanice Blatná. Velitel zásahu si vzhledem k tomu, že jeden pes byl zraněn, vyžádal přítomnost veterináře. Po zajištění havarované dodávky se hasiči pustili do odchytu psů. Jejich odvoz, stejně tak jako odtah auta, si zajistila majitelka,“ shrnula mluvčí hasičů Vendula Matějů. Po půl druhé odpolední byla komunikace opět plně průjezdná.

Jak se redakci podařilo zjistit, jeden pes při nehodě utrpěl vážná poranění a na jejich následky i přes rychlou pomoc veterinářů zahynul.

Pod příspěvkem k nehodě na facebookovém profilu jihočeských hasičů se ještě v sobotu rozjela diskuze, ve které lidé nenechávají „niť suchou“ na řidičce. „Proboha, tahle ženská je fakt průser. Co se ještě musí stát,“ komentuje fotky nehody Psí magazín.

Snímek z 2. března, který majitelka psů umístila na svůj profil dokazuje, že zvířata převáží bez jakékoliv zajištění. Foto: Facebookový profil Heleny H.

Podle informací Drbny převážela řidička čtrnáct psů ve voze bez jakéhokoliv zajištění. Jak se redakci podařilo zjistit, není to pro ženu z Prahy, která seděla za volantem, nic zvláštního. Fotkami psů volně se pohybujících po dodávce se chlubí i na sociálních sítích.

Za volantem dodávky měla sedět Helena H. z Prahy, jejíž psi měli v únoru letošního roku napadnout dítě na Říčansku. O tom jako první informoval Pražský Deník. Právě na Říčansku majitelka začala psy venčit po domluvě policií a úřadu Prahy 10, který proti ní vede přestupkové řízení. Případem se nyní zabývá státní zastupitelství.

„Případ řešili kolegové z Kolína. Věc jsme postoupili místnímu úřadu, protože nedošlo k vážnému zranění. Dítko snad mělo jen nějaké oděrky,“ uvedla tehdy pro NasRegion.cz mluvčí středočeské policie Michaela Richterová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky havárie, pes, Bělčice, Praha, Blatná, nehoda, hasiči, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Problémová pejskařka z Prahy havarovala na jihu Čech. Čtrnáct psů uteklo do luk, jeden po nehodě zahynul  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.