Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Přívoz z Karlína do Holešovic dnes vyjel naposledy. Na jaře ho nahradí Štvanická lávka

Přívoz Holka, který spojoval Karlín s Holešovicemi dnes večer vyjel naposledy. Od zítřejšího dne se totiž do Holešovic vrací tramvaje a na jaře už by měla být zprovozněna Štvanická lávka, která ho nahradí.

Poslední cestující se mohli na lodi ze zastávky Rohanský ostrov v Karlíně k Holešovické tržnici svézt v tři minuty po sedmé hodině. Služba přívozu linky P7 pojmenovaného Holka pak skončila, jak informovala Pražská integrovaná doprava na svém Twitteru.

Jeho provoz už totiž nebude potřeba, v pátek 16. prosince zastávky Vltavskou a Dělnickou opět spojí tramvaje a na jaře už by lidé měli projít mezi sedmou a osmou městskou částí po nové lávce.

VIDEO: Mezi Karlínem a Holešovicemi roste Štvanická lávka. Pokračuje podle plánu

Od ledna tohoto roku roste mezi Karlínem a Holešovicemi nová lávka. Obě čtvrtě propojí také s ostrovem Štvanice. Staví se na zemi i ve vodě – betonují se základy budoucích pilířů a podvodní buldozer upravuje dno Vltavy. Hotovo by mělo být už v...

Na Bubenském nábřeží od 26. září probíhala první etapa rekonstrukce tramvajové trati, kanalizace, vodovodu, vozovek a chodníků. Ta druhá podle webu sedmé městské části naváže na dokončení Štvanické lávky, které je plánováno na jaro příštího roku. „Dokončeno bude dláždění a další úpravy povrchů a zruší se stávající veřejné osvětlení, které bude přeloženo na sdružené sloupy s trolejovým vedením,“ píše se na webu.

Lávka povede z Holešovic do Karlína přes ostrov Štvanice. Využít ji budou moci cyklisté i pěší.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PID

Štítky přívoz, hromadná doprava, Štvanická lávka, Holešovice, Karlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přívoz z Karlína do Holešovic dnes vyjel naposledy. Na jaře ho nahradí Štvanická lávka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.