Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Řidič smetl autem tři opilé seniory. Hrozí mu vězení

Policisté řeší dopravní nehodu s vážnými následky, při které devětapadesátiletý řidič pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze silnice ani viditelnosti a kvůli tomu srazil tři osoby, které v tu chvíli společně přecházely silnici. Dva z chodců skončili se zraněními v nemocnici. Řidiči teď hrozí pro podezření ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti až čtyři roky vězení nebo peněžitý trest.

Řidič srazil tři chodce, kteří přecházeli silnici

Policisté, kteří k dopravní nehodě přijeli, zjistili, že řidič srazil tři chodce, z nichž jeden vyvázl bez zranění, ale osmašedesátiletý muž utrpěl těžké poranění nohy a dvaašedesátiletý muž utrpěl zranění hlavy a nohy. Oba muže převezli záchranáři do nemocnice.

Řidič podle policie pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a viditelnosti. „Proto následně nebyl schopen zastavit vozidlo na vzdálenost, na kterou měl rozhled a srazil tři chodce, kteří spolu souběžně přecházeli komunikaci,“ vysvětlil policejní mluvčí Pavel Truxa.

Chodci nadýchali přes dvě promile

Devětapadesátiletý řidič byl při jízdě střízlivý, ale chodci byli pod vlivem alkoholu. U obou zraněných chodců byly dechové zkoušky pozitivní, muži nadýchali přes dvě promile.

„V celé věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, za což v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři roky nebo peněžitý trest,“ popsal mluvčí a dodal, že předmětem dalšího šetření mělnických policistů jsou přesné okolnosti celé události a míra zavinění všech účastníků nehody.

K dopravní nehodě došlo v pátek 9. prosince před pátou hodinou odpoledne v ulici U Dýhárny v Kralupech nad Vltavou.

„V zimním nečase se automobil chová úplně jinak, než je tomu v létě,“ varuje policie

Policisté před zimou na silnicích varují. „Na silnicích se nyní nachází sníh a námraza. Chvíli některým řidičům trvá, než si na nové podmínky zvyknou a zvládnou jízdu na komunikacích pokrytých sněhem či náledím. V zimním nečase se automobil chová úplně jinak, než je tomu v létě,“ varuje policejní mluvčí Monika Schindlová.

V zimě hrozí řidičům častější smyk a navíc se prodlužuje brzdná dráha. „Těmto rizikům je potřeba přizpůsobit styl jízdy. Šoféři by měli jezdit pomaleji, harmonicky a plynule, plně se věnovat řízení a soustředit se hlavně při brzdění a zatáčení,“ upozorňuje mluvčí.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pexels.com/Egor Kamelev

Štítky doprava, nehoda, senioři, alkohol, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smazaný uživatel

Z článku není zřetelné,kde chodci přecházeli (vrávorali). Na vyznačeném přechodu,mimo něj nebo v zatáčce. Podle Policie prý pravděpodobně nepřispůsobil,takže za to třeba ani řidič nemohl. To je takový dost ohebný termín.Když pojede v mlze a sněžení 20km/h a porazí někoho,tak taky nepřispůsobil i když vlastně přispůsobil.

Středa, 14. prosince 2022, 17:00Odpovědět

Jindřich Beneš

pokud jel v obci do 50 km v hod, tak mají ožralové smůlu

Středa, 14. prosince 2022, 13:46Odpovědět

Řidič smetl autem tři opilé seniory. Hrozí mu vězení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.