Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Prahu zasypal sníh. Komplikuje dopravu a způsobuje zpoždění MHD

Prahu dnes zasypal sníh, který nepříjemně překvapil většinu řidičů. Od jedné hodiny ranní jsou v terénu všechny sypače pražských silničářů, kteří se starají o to, aby silnice zůstaly průjezdné. Napadaný sníh však i přesto komplikuje dopravu, kvůli husté dopravní situaci nabírají zpoždění téměř všechny autobusové linky pražské MHD. Sněžení by podle meteorologů mělo přetrvat až do večerních hodin, kdy začne ubývat oblačnosti. Znovu by mohlo sněžit ve čtvrtek.

„Máme v terénu 73 sypačů v terénu a dalších 50 menších strojů uklízí menší komunikace“

Praha se dnes probudila do zasněženého rána. „Převážně zataženo, občas sněžení nebo sněhové přeháňky. Večer ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejvyšší teploty mínus tři až minus jeden stupeň Celsia,“ hlásí meteorologická předpověď na dnešní den na webu Českého hydrometeorologického ústavu.

Pražští silničáři situaci zvládají. „Deset minut před jednou hodinou ranní byl hlášený výjezd na likvidační posyp komunikací prvního pořadí, ten dosud nebyl ukončen, a dále také na komunikace druhého a třetího pořadí, což jsou menší tahy,“ řekla naší redakci mluvčí TSK Barbora Lišková.

„Máme v terénu 73 sypačů v terénu a dalších 50 menších strojů uklízí menší komunikace. Ruční úklid pak probíhá na nemotoristických komunikacích od brzkých ranních hodin dle určeného pořadí,“ uvedla Lišková a doplnila, že silnice jsou v Praze mokré, ale sjízdné a na některých místech leží zbytky rozbředlého sněhu.

Silnice v Praze jsou po ranním sněžení s opatrností sjízdné. Vozovky jsou mokré, na vedlejších tazích může ležet sníh. Sypače jezdí od nočních hodin. Ve středních Čechách sněžení výrazně zkomplikovalo hromadnou dopravu, zpoždění nabírají i vozy...

Sněžení zpožďuje autobusové spoje

Sněžení způsobuje problémy v pražské městské hromadné dopravě. „Vzhledem ke klimatickým podmínkám dochází v provozu MHD ke zpožděním a mimořádným událostem,“ píše se na webu pražského dopravního podniku.

Tramvaje jezdí většinou na čas, zpožděné jsou podle aktuálních informací Dopravního podniku hlavního města Prahy zejména autobusy, a to na většině linek. Důvodem je silná doprava.

Znovu by podle předpovědi mohlo sněžit ve čtvrtek

Dnes by podle meteorologů měly napadnout zhruba tři centimetry sněhu, v úterý se sněžení neočekává. „K ránu ojediněle mrznoucí mlhy. Nejnižší teploty minus sedm až minus deset stupňů Celsia. Jasno až plojasno, ráno ojediněle mrznoucí mlhy. Večer od jihozápadu přibývání oblačnosti. Nejvyšší teploty minus pět až minus tři stupně Celsia,“ hlásí meteorologové.

Znovu by podle podle předpovědi mohlo sněžit ve čtvrtek.

Ohodnoť článek

Foto Honza Faltus

Štítky doprava, sníh, počasí, MHD, TSK, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prahu zasypal sníh. Komplikuje dopravu a způsobuje zpoždění MHD  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.