Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Developer chce u závodiště v Chuchli stavět tisíce bytů, okolní městské části nesouhlasí

Radnice pražských městských částí Velká Chuchle, Radotín a Zbraslav nesouhlasí se záměrem developerské firmy Karlín Group postavit na pozemcích u chuchelského dostihového závodiště bytový projekt s tisícovkami bytů. Městské části ohledně nesouhlasu podepsaly společné stanovisko, ve kterém výstavbu odmítají například kvůli dopravě nebo nesouladu s územním plánem.

Investor podle starosty vedení Velké Chuchle oslovil loni a představil mu záměr, který by v případě uskutečnění znamenal na pozemcích jihozápadně od závodiště u Radotínské ulice výstavbu až 2700 bytů. Radnice se podle starosty i po dalších schůzkách k záměru staví negativně.

„Pro nás je zcela nemyslitelná doprava," řekl starosta Velké Chuchle Jan Křen (ODS). Jak Strakonická, tak Radotínská ulice jsou podle něj už teď zahlceny. Dodal, že podle platného územního plánu i připravovaného nového Metropolitního plánu mají pozemky sloužit sportu a místní radnice to tak chce ponechat.

V podobném duchu hovoří i memorandum, které podepsali zástupci Velké Chuchle s dalšími dvěma místními radnicemi. „Území by ideálně mělo sloužit pro parkur koní, kteří jinak nemají v prostoru závodiště prostor, nebo jako sportovní areál, kterých je v dané lokalitě nedostatek," stojí v něm. Dokument zmiňuje také fakt, že území se nachází v povodňovém pásmu a výstavba spojená s navýšením nivelity o čtyři metry by v případě povodní vedla k rozlití vody na místa, kde stojí další nemovitosti.

Z pohledu dopravy podle radnic nepomůže ani vlaková zastávka Praha-Velká Chuchle, protože trať směrem na Beroun je už nyní na hraně kapacity. „V dopravních špičkách, ve kterých by se dále zvýšil objem přepravovaných osob, není možné zvýšit množství spojů," uvedly městské části ve stanovisku. Samosprávám se podle něj nelíbí ani to, že investor podle nich sice plánuje v nové zástavbě základní a mateřskou školu, ale měly by být soukromé.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Chuchle Arena Praha

Štítky závodiště, developer, Velká Chuchle, Radotín, Zbraslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Schonbrun

odkdy se může stavět v záplavových zónách?

Pátek, 2. srpna 2024, 05:48Odpovědět

Aneta Jirásková

A zase beton. Zůstane v Praze zeleň - stále jí ubývá kvůli hustým zástavbám. Developeři, jděte už ničit veřejný prostor jinam.

Úterý, 30. července 2024, 10:30Odpovědět

Developer chce u závodiště v Chuchli stavět tisíce bytů, okolní městské části nesouhlasí  |  Byznys  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.