Počasí dnes25 °C, zítra27 °C
Pondělí 24. června 2024  |  Svátek má Jan
Bez reklam

VIDEO: Nejen motýli. V obchodním domě Máj najdou lidé i modrou žirafu nebo zlaté okřídlené lvy

Po dvouleté rekonstrukci otevřou 24. června obchodní dům Máj veřejnosti. Pozornost už upoutaly plastiky Davida Černého na fasádě, teď zaujaly i vizualizace interiéru. Budova má celkem devět pater, tři obsadí právě nákupní centrum. V další šesti bude místo pro zážitkový park, designové bary či interaktivní muzeum.

Do prvního podzemního patra se vrátí Tesco, prostor přízemní pasáže bude rozdělem do 25 obchodních jednotek, dominovat budou dva křišťálové lustry. Nebude chybět Žabka, Pekárna Kabát, Rossman, květiny, lékárna, klenoty, směnárna nebo tabák. V prvním a druhém patře pak lidé najdou restaurace a rychlé občerstvení.

ANKETA: Kýč nebo umění? Jak se vám líbí nové plastiky na Máji?

Plastiky dvou stíhaček Spitfire s motýlími křídly sochaře Davida Černého vyvolaly spoustu emocí ještě předtím, než byly na obchodní dům Máj v centru Prahy instalovány. Obě už jsou na fasádě, kterou budou zdobit jeden rok. Jak díla vnímáte vy?

Část zbylých šesti pater zabere zážitkový park s prolézačkami a skluzavkami pro děti, závodními simulátory či minigolfem. Dále tam lidé najdou designové bary a v jednom celém patře bude interaktivní muzeum o české historii.

FOTOGALERIE: Obchodní dům Máj už zdobí oba Černého motýli. Povolení dostali na rok

Fasádu zrekonstruovaného obchodního domu Máj na Národní třídě už zdobí obě plastiky z dílny Davida Černého. Stíhačky s motýlími křídly tam mohou být se svolením pražských památkářů jeden rok. Černý dílem vzdává hold československým pilotům ve...

„Uvidíte design, který nemá v Česku obdoby. A já jsem velice vděčný a poctěn, že jsme mohli být součástí této neskutečné realizace a spolupracovat na ní s AMADEUS Real Estate,“ uvedl v tiskové zprávě Radek Procházka, Managing Partner společnosti Prochazka & Partners, která interiéry navrhovala.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Prochazka & Partners

Štítky Máj, Černý, nákupní centrum, design, interiér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aneta Jirásková

Kdyby raději ty miliony, co p. Černému dává Magistrát, skončily tam, kde chybí. Třeba dopravní infrastruktura.

Neděle, 16. června 2024, 11:16Odpovědět

VIDEO: Nejen motýli. V obchodním domě Máj najdou lidé i modrou žirafu nebo zlaté okřídlené lvy  |  Byznys  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.