Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na granty prevence kriminality dá Praha příští rok přes šestnáct milionů korun

Na grantech na projekty prevence kriminality příští rok rozdělí pražský magistrát zhruba 16,5 milionu korun. Je to stejně jako letos. Cílem pak bude podpořit preventivní programy a snížit tak potenciální kriminalitu. Peníze půjdu na projekty, které pracují s mládeží, na pomoc obětem trestných činů nebo boj proti recidivě. Vyplývá to z dokumentu, který schválili pražští radní.

Na magistrát letos dorazilo 81 žádostí

Peníze jsou určené na projekty pracující s dětmi a mládeží. Jde například o podporu center pro děti, pobyty pro děti ohrožené kriminalitou nebo vzdělávací akce. Další peníze půjdou na pomoc a poradenství obětem trestné činnosti, a to zvláště na projekty změřené na děti, ženy a seniory.

Třetí skupina projektů, které město podpoří, se týká boje proti recidivě a práci s pachateli trestné činnosti. To znamená například resocializační programy nebo pomoc při hledání zaměstnání po propuštění z vězení. Poslední skupinu podpořených projektů tvoří programy zabývající se hrozbami, jako je kyberšikana nebo finanční gramotnost.

Projekty mohou žadatelé o dotaci magistrátu zasílat od 1. do 15. října 2021. Magistrátní komise následně nejpozději do 30. dubna 2022 vybere projekty, které magistrát finančně podpoří.

Letos dorazilo na magistrát v grantovém programu 81 žádostí, žadatelé po městě chtěli dohromady 30,6 milionu korun. Z nich pak speciální komise vybrala projekty, které město podpoří.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com/Alexas_Fotos

Štítky ČR, správa, kriminalita, bezpečnost, Praha, projekt, peníze, Pražský magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na granty prevence kriminality dá Praha příští rok přes šestnáct milionů korun  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.