Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ze sedmého patra visela za nohu z okna žena. Zachránili ji policisté

Pražští policisté zachránili starší ženu, která v sedmém patře panelového domu visela z okna jen za nohu. Událost se stala v neděli 30. května v Praze 11. I když hrozilo vysoké riziko pádu, všechno nakonec dobře dopadlo a policistům se ženu podařilo zachránit.

Všechno začalo oznámením na linku 158, kdy oznamovatelka uvedla, že v okně v pátém patře vidí osobu, která visí hlavou dolů a doplnila, že tělo drží pouze za nohu a hrozí tak vysoké riziko pádu.

Policisté ihned vyrazili na místo. Nebylo však úplně jasné, zda se skutečně jedná o páté patro, a tak museli stoupat po schodech a při tom je navigovala hlídka, která stála venku. Nakonec se jim podařilo byt najít, ale nacházel se až v sedmém patře.

Riziko pádu a neznámý zdravotní stav osoby nedal policistům odpočinout a po výšlapu do schodů je čekala další překážka, bytelné vstupní dveře do bytu. Kopům policistů odolávaly a chvíli trvalo, než se skrz ně dostali dovnitř,“ uvedl mluvčí pražských policistů Jan Rybanský.

Hlídka našla ženino tělo skutečně viset z okna ven jen za nohu. Jakákoliv urychlená manipulace by pro ženu mohla mít fatální důsledky. Společnými silami pak vyčerpanou ženu zachytili a vtáhli zpátky dovnitř, kde se o ni již postarali záchranáři.

Zachráněná následně všem poděkovala a vysvětlila i celou událost. Za vším byli holubi na parapetu, které žena plašila, a nešťastnou náhodou se jí přihodila popsaná událost, díky policistům se šťastným koncem,“ doplnil Rybanský.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky policie, pomoc, sedmé patro, Praha 11, okno, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ze sedmého patra visela za nohu z okna žena. Zachránili ji policisté  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.