Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Tříletý chlapec se na procházce v Praze 14 ztratil své matce. Tu mu pomohli nalézt pražští strážníci

Ve čtvrtek 8. dubna dopoledne v Bergmanově ulici v Praze 14 si běžkyně všimla malého chlapce bez doprovodu. Hoch s ní nejdříve odmítal komunikovat, ale nakonec se spolu s ní vydal hledat svou maminku. Žena hned také kontaktovala městskou policii.

Strážníci si chlapce získali ukázkami policejní techniky

Strážníci vyrozuměli státní kolegy a dítě si od oznamovatelky převzali s tím, že jej přivedou na služebnu Policie ČR. Malý chlapec byl však rozrušený a poplakával, a tak ho strážníci usadili do služebního vozu a snažili se ho uklidnit ukázkami techniky a vybavení. Pouta, maják i obušek chlapce zaujaly a začal se strážníky pomalu komunikovat.

Prozradil, že se jmenuje Adam a že byl na procházce s maminkou a sestrou. Hlídka se proto s dítětem ve voze rozhodla prozkoumat okolí. Bezvýsledně prohledala několik dětských hřišť v parku U Čeňků a teprve cestou na rozhlednu Doubravka spatřila ženu s dvouletou holčičkou v nosítku na prsou, která syna již 20 minut hledala,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Jiřina Ernestová.

Podle slov chlapcovy matky se jí ztratil z dohledu, když dávala vyčůrat dcerku. Malý Adam se tak znovu šťastně setkal se svou matkou i sestrou a vše dobře dopadlo.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook MP Praha

Štítky Praha, strážníci, dítě, pomoc, Policie České republiky, Doubravka XIV.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tříletý chlapec se na procházce v Praze 14 ztratil své matce. Tu mu pomohli nalézt pražští strážníci  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.