Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Za týden otevřou obchody s dětským zbožím, papírnictví, farmářské trhy a zoo

Vláda se chystá rozvolňovat opatření. Od 12. dubna se otevřou obchody s dětským zbožím, papírnictví, farmářské trhy a zoologické zahrady. Dnes o tom jako první informovala Česká televize.

Další rozvolňování by mohlo nastat koncem dubna, kdy by mohly znovu začít otevírat provozovny služeb, obchody nebo zahrádky restaurací, které jsou nyní zavřené kvůli protiepidemickým opatřením vlády. V dnešním rozhovoru pro deník Mladá fronta Dnes (MfD) to řekl vicepremiér a šéf Ústředního krizového štábu Jan Hamáček (ČSSD).

Kompletní harmonogram rozvolňování má ale podle Hamáčka ještě určit ministerstvo zdravotnictví. Sám také potvrdil, že vláda už nebude žádat prodloužení nouzového stavu, na který se váže většina vládních opatření proti šíření nemoci covid-19. Od 12. dubna tak přestane platit omezení cest mezi okresy i zákaz nočního vycházení.

Věřím, že postupně se budou uvolňovat služby, obchody i sport. Přesný harmonogram by mělo dodat ministerstvo zdravotnictví," řekl deníku Hamáček. "Počítám, že koncem dubna by se za předpokladu, že vše půjde dobře, mohly začít otevírat služby, obchody, předzahrádky. Ale to je můj soukromý odhad,“ doplnil.

Ohodnoť článek

Foto Facebook Zoo Praha

Štítky vláda, koronavirus, opatření, obchod, zoo, trhy, Jan Hamáček, Česká televize, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Mladá fronta DNES, ČSSD, Ústřední krizový štáb, farmářský trh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za týden otevřou obchody s dětským zbožím, papírnictví, farmářské trhy a zoo  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.