Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Projekty věnované Karlu Gottovi se odsouvají. Koncerty budou až příští rok

Premiéra dokumentárního filmu Karel, vydání autobiografie i vzpomínkový koncert se kvůli přetrvávající pandemii koronaviru opět přesouvají. Projekty, které nesou odkaz Karla Gotta, který zemřel 1. října 2019, by měly být představeny v druhé polovině letošního roku a v roce 2022.

Karel Gott zemřel 1. října 2019, léčil se s akutní leukemií. Legendě české populární hudby, která ovlivnila několik generací posluchačů, bylo 80 let. Fanoušci se mohli s oblíbeným zpěvákem rozloučit 11. října v paláci Žofín, kam přišlo zhruba 49 tisíc lidí. O den později se konala zádušní mše ve svatovítské katedrále. Tento den byl i dnem státního smutku.

Doufám, že pandemická situace se bude lepšit a že se život začne postupně vracet do normálu. Děkuji všem, kteří mi neustále posílají krásné dopisy, e-maily a vzkazy, a ze srdce si přeji, aby všichni, kteří měli našeho milovaného Karla rádi, naše rozhodnutí pochopili,“ uvedla Ivana Gottová, jednatelka agentury Karel Gott Agency.

Vzhledem k tomu, že vdova po Gottovi získala během uplynulého roku množství fotografií a dokumentů, protáhl se termín dokončení plánované autobiografie. Termín vydání knihy směřuje na léto 2021 k nedožitým Gottovým 82. narozeninám, které připadnou na 14. července.

Jsem si velmi dobře vědoma toho, že žádná jiná autentická autobiografie mého manžela už nebude vydána. Cítila jsem proto povinnost tyto materiály veřejnosti v knize poskytnout. Byla by veliká škoda, kdybych o ně manželovy příznivce ochudila. Kniha bude velkoformátová a bude obsahovat na 700 stranách kromě manželových textů, které stihl dopsat ještě za svého života, také okolo 1700 fotografií a dokumentů,“ uvedla Gottová.

Dokument o Karlu Gottovi se přesouvá na 30. září 2021

Současná situace neumožňuje uvedení do kin dokumentu Karel režisérky Olgy Malířové Špátové. Snímek přinášející až intimní pohled na Gottův život měl mít premiéru loni na jaře. Nakonec měl předpremiéru 18. září při zahájení filmového festivalu Febiofest, do kinodistribuce se však kvůli pandemii koronaviru nedostal. „Pevně věříme, že nově zvolené datum 30. září 2021, je již reálné,“ podotkla Gottová.

Vzpomínkové koncerty Pocta Karlu Gottovi, které se měly konat letos v červnu, se také znovu posouvají. Nové termíny obou koncertů v O2 areně jsou 19. a 20. června 2022. „Abychom nemuseli snižovat počet míst v O2 areně a aby se vzpomínkových koncertů Pocta Karlu Gottovi mohli zúčastnit všichni, kteří si zakoupili vstupenky, rozhodli jsme se o přesunutí termínu na červen příštího roku,“ uvedla Gottová. Vstupenky zakoupené na původní, či náhradní termíny koncertů zůstávají v platnosti.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook Karel Gott

Štítky Karel Gott, kultura, koncert, koronavirus, pandemie covidu-19, projekt, Ivana Gottová, kniha, dokumentární film, Olga Malířová Špátová, Slovanský ostrov, Febiofest

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Projekty věnované Karlu Gottovi se odsouvají. Koncerty budou až příští rok  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.