Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Praze 11 na Jižním Městě vznikne koupaliště s kapacitou více než 2000 návštěvníků

Plán na nové veřejné koupaliště v Praze 11 – Jižním Městě je v procesu již od roku 2019. Součástí koupaliště má být bazén dlouhý 25 metrů, tobogány, divoká řeka či brouzdaliště. Praha 11 by tímto projektem ráda navázala na historické venkovní koupaliště z 30. let minulého století nazývané „Plivátko“, které však muselo ustoupit kvůli výstavbě dálnice D1 a metra linky C.

Lokalita v blízkosti areálu Jedenáctka vodní svět

Radní Prahy 11 se již na jaře 2019 zabývali možností vyybudování veřejného venkovního koupaliště v Praze 11 – Jižním Městě. V létě 2019 poté započaly přípravné práce a na podzim vznikla oficiální pracovní skupina, která vytipovala několik vhodných lokalit. Jako nejvhodnější poté vyšla lokalita v blízkosti areálu Jedenáctka vodní svět u ulice Mírového hnutí.

Místo bylo vybráno pro svou dobrou dopravní dostupnost, a to městskou i individuální dopravou, sousedství s cyklostezkou či pro dostupnost inženýrských sítí na hranici území.

Na přelomu roku 2020 a 2021 poté zpracoval Studii proveditelnosti ateliér A8000. Cílem bylo zjistit, zda je kapacita areálu dostatečná, v případě nového koupaliště by totiž měla přesáhnout více jak 2000 návštěvníků. 

Koupaliště by se mohlo začít brzy stavět

Naše očekávání se potvrdila a můžeme Vám sdělit, že uvažovaná lokalita je vhodná pro vybudování plnohodnotného venkovního vodního areálu. Nyní jsme na začátku projektu, ale chceme udělat vše pro to, abychom mohli brzy začít stavět,“ uvedl starosta Prahy 11 Jiří Dohnal.

V první fázi bude muset městská část získat územní i stavební povolení. Součástí koupaliště mají být kromě 25 metrů dlouhého bazénu také tobogány, divoká řeka, brouzdaliště, skluzavky a jiné vodní atrakce. V areálu se bude nacházet rovněž odpočinková zóna, občerstvení či převlékací kabiny.

Velmi rádi bychom na Praze 11 navázali na historické venkovní koupaliště z 30. let minulého století tzv. „Plivátko“, které si mnozí z nás ještě pamatujeme z oblasti Roztyl. To však vzalo za své kvůli výstavbě dálnice D1 a metra linky C,“ uvedla tisková mluvčí Prahy 11 Anna Kočicová.

Čeká nás ještě dlouhá cesta, ale pevně věřím, že se podaří v horizontu nejbližších let na Praze 11 veřejné venkovní koupaliště vybudovat. Jižní Město a jeho obyvatelé si jej po dlouhých 45 letech více než zaslouží," doplnil Dohnal.

.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook Praha 11

Štítky Praha 11, koupaliště, Jižní Město, volný čas, rekreace, Praha, Dálnice D1, Jiří Dohnal, stavba, dálnice, projekt, bazén, brouzdaliště, divoká řeka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze 11 na Jižním Městě vznikne koupaliště s kapacitou více než 2000 návštěvníků  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.