Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pražští policisté zajistili 52 demonstrantů za přestupek a dva za spáchání trestného činu

Policisté v Praze zajistili při včerejších protestech proti vládním opatřením celkem 52 lidí kvůli přestupkům a dva pro podezření ze spáchání trestného činu. Podle policejního mluvčího Jana Daňka zhruba dalších tři sta osob policie oznámí správním orgánům kvůli nerespektování vládních nařízení. V neděli se v centru Prahy sešly stovky demonstrantů, jejichž akce byly však záhy rozpuštěny.

Útok na úřední osobu a výtržnictví

Policisté na protestech kontrolovali dodržování pravidel, která platí proti šíření koronaviru. Prověřovali, jestli je účastníků povolený počet, zda jsou z okresu, kde se akce koná, a zda mají ochranu nosu a úst. Za hranice okresů policisté nepustili několik autobusů, které na demonstraci mířily do Prahy.

Policie kromě přestupků proti nařízení zaznamenala dva případy, kdy mohli demonstranti spáchat trestný čin. Podle policejního mluvčího se jednalo o útok na úřední osobu a výtržnictví.

Na Václavském náměstí probíhala od 13 hodin demonstrace, kde se sešly asi tři stovky lidí, kteří demonstrovali proti vládním opatřením. O hodinu později začala další demonstrace na Staroměstském náměstí, kam však policisté vpustili jen stovku...

Demonstrace byly brzo rozpuštěny

Nedělní ohlášené akce na Václavském a Staroměstském náměstí byly v neděli odpoledne brzy rozpuštěny. Demonstranti se vydali na Petřín a poté zpět na Staroměstské náměstí, kde je policie vyzvala k rozchodu. Následně se někteří demonstranti pokusili proniknout na Václavské náměstí, to jim však překazili policejní těžkooděnci, kteří jim zatarasili cestu v ulici Na Příkopě.

Protesty pořádaly iniciativy My společně a Chcípl PES. Policie po demonstraci na Václavském náměstí zadržela jejího spoluorganizátora, poslance Lubomíra Volného (dříve SPD). Důvodem bylo to, že si Volný podobně jako při svých vystoupeních ve Sněmovně opakovaně odmítal nasadit povinnou ochranu obličeje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky ČR, koronavirus, demonstrace, kriminalita, Praha, trestný čin, policie, Staroměstské náměstí, Lubomír Volný, Václavské náměstí, Hnutí PES

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražští policisté zajistili 52 demonstrantů za přestupek a dva za spáchání trestného činu  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.