Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Praze dnes protestovaly stovky lidí. Policisté kvůli demonstracím uzavřeli Václavské i Staroměstské náměstí

, aktualizováno 7. března 2021, 14:42

Na Václavském náměstí probíhala od 13 hodin demonstrace, kde se sešly asi tři stovky lidí, kteří demonstrovali proti vládním opatřením. O hodinu později začala další demonstrace na Staroměstském náměstí, kam však policisté vpustili jen stovku účastníků, což je nyní povolený počet lidí při shromážděních. Organizátoři záhy shromáždění ukončili a vyzvali ke klidné procházce Prahou.

Lubomír Volný a Marian Bojko

Od 13. hodiny pořádala demonstraci na Václavském náměstí iniciativa My společně, které se zúčastnili také nezařazení poslanci Lubomír Volný a Marian Bojko.

Na Václavském náměstí byly asi tři stovky účastníků, desítky policistů pak kontrolovali vstupy na náměstí. Lidé protestovali proti vládním opatřením a zpívali českou hymnu. Hlavním řečníkem byl poslanec Lubomír Volný.

Demonstrace na Staroměstském náměstí

Stovky lidí se sešly kolem druhé hodiny také na Staroměstském náměstí, kde demonstraci svolala iniciativa Chcípl PES. Organizátoři však záhy oznámili shromáždění za ukončené a zároveň protestující vyzvali na poklidnou vycházku Prahou směrem na Petřín. Policie nyní vyklízí náměstí a vypadá to, že protestující se vydají na Petřín.

Na nedělní demonstrace v Praze budou dohlížet stovky policistů

V neděli 7. března proběhnou v Praze dvě velké demonstrace. Jednu svolala iniciativa Chcípl PES na druhou hodinu na Staroměstské náměstí a druhá se bude konat o půl jedné na Václavském náměstí, kde bude probíhat protest za zrušení vládních...

Pražští policisté na twitteru uvedli, že jsou v souvislosti s dnešními demonstracemi připravena standardní bezpečnostní opatření. 

Svolavatelé dnešních demonstrací byli dopředu upozorněni, že jsou povinni zajistit řádný průběh shromáždění. Pokud by se tak nestalo, shromáždění budou ukončena a svolavatelé se vystavují sankcím za přestupek.

Veřejná shromáždění úřady neschvalují v době nouzového stavu ani mimo něj, ale postačuje jejich ohlášení svolavatelem. Svolavatelé deklarují, že je počet účastníků v limitu vládních nařízení a účely hromáždění nejsou v rozporu se zákonem.

Policie dnes nepustila za hranice okresů několik autobusů

Policie dnes nepustila za hranice okresů několik autobusů, které na demonstraci proti vládním opatřením mířily do Prahy. Několik autobusů jelo z Karviné, jeden z Brna. Pokutu na místě nikdo nedostal.

Na demonstraci proti vládním opatřením do Prahy mířil také autobus, který monitorovala policie z Plzeňského kraje. Autobus jel z Kralup, podle mluvčí policie Ivany Jelínkové do něj ale nikdo nenastoupil.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky demonstrace, Praha, policisté, Staroměstské náměstí, Václavské náměstí, Lubomír Volný, policie, Marian Bojko, Hnutí PES, Petřín, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Horáček

Pane Lamberg, přesně tak. S přírodou nelze bojovat, přírodě se musíme přizpůsobit. Přijmout opatření, která jsou slučitelná s normálním životem a nechat život běžet dál. Útěk do uzávěr je zbabělost.

Pondělí, 8. března 2021, 10:18Odpovědět

Jiří Rybička

Myslejí si snad blbánkové,že koronavirus je vyslyší a uteče pryč.

Neděle, 7. března 2021, 16:23Odpovědět

Michael Lamberg

Vláda nemehel v čele s Burešem (předluženy An.fert) vůbec netuší, že se s Covidem musí bojovat úplně jinak. Předně je třeba okamžitě vše otevřít, tedy úplně vše, především školy, sportoviště, restaurace, obchody, divadla, bazény, drobné služby a pod. Dále je třeba testovat (denně antigenně samoodberem, testy a respirátory FFP3 rozdávat zadarmo), očkovat aspoň 250 tis dávek denně, neomezovat. Jiná cesta není - Covid tu bude ještě mnoho let a jako žijeme s rakovinou, musíme žít s Covidem. Nejde být zavřený rok, dva, pět let !!! Nechme každého, ať se chrání proti Covidu podle svého uvážení. Testovat, očkovat, neomezovat.

Neděle, 7. března 2021, 14:53Odpovědět

V Praze dnes protestovaly stovky lidí. Policisté kvůli demonstracím uzavřeli Václavské i Staroměstské náměstí  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.