Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V červenci způsobila nehodu, při níž zemřel policista. Obviněná žena dnes přiznala, že řídila opilá

Jitka Rudovičová loni v červenci způsobila vážnou dopravní nehodu, při které zemřel policista. Žena dnes u Obvodního soudu pro Prahu 4 přiznala, že řídila opilá. Nevyjádřila se však k tomu, zda je za smrt policisty zodpovědná. Podle jejích slov nehodě předcházel konflikt s manželem, po kterém nasedla do auta a odjela. Za usmrcení z nedbalosti ženě hrozí až osm let za mřížemi. Soudní jednání pokračuje výslechem znalců.

Žena po nehodě nadýchala více než dvě promile

Nehoda dvou osobních aut se stala v neděli 5. července kolem 19:00, kdy do služebního vozu moravskoslezských policistů, kteří se služebně vraceli z Prahy, narazila v ulici 5. května zezadu Rudovičová. Při srážce zemřel jednatřicetiletý policista, kterého se záchranáři marně pokoušeli hodinu resuscitovat. Dva další policisté skončili s vážnými zraněními v nemocnici.

Tragická nehoda na Chodově. Opilá řidička při střetu zabila policistu

Život dvaatřicetiletého policisty si v neděli večer vyžádala nehoda v ulici 5. května. Do policejní Octavie tam nabouralo vozidlo, které řídila opilá žena. Nehoda se stala krátce před 19:30 a blokovala hlavní tah na úrovni Chodova ve směru na...

Rudovičová podle obžaloby po nehodě nadýchala více než dvě promile. Při jízdě navíc překročila povolenou rychlost. Na úseku, kde bylo povoleno jet rychlostí maximálně 80 kilometrů za hodinu, podle státního zástupce jela rychlostí zhruba 150 kilometrů za hodinu.

Rudovičová nepopřela, že by byla opilá

Dnes u soudu žena nepopřela, že by řídila opilá, ani že nehodu způsobila. Nebyla však schopná se vyjádřit k tomu, jestli souhlasí s právní kvalifikací skutku a je tedy odpovědná za smrt policisty. Podle slov jejího advokáta Blenda Raji z minulého jednání budou právě okolnosti smrti policisty předmětem dalšího znaleckého zkoumání.

Dívám se na to jako na tragédii, kterou už bohužel nemůžu nijak ovlivnit,“ řekla soudu žena. Dodala, že se snaží újmu poškozeným nahradit alespoň finančně.

Lahev vína a tři vodky s redbullem

Podle dnešních slov obžalované se v den nehody pohádala u bazénu s manželem, během odpoledne prý vypila asi lahev vína a tři vodky s redbullem. Manžel ji prý při konfliktu uhodil, poté, co dorazili domů, se proto převlékla a odjela. Většinu z toho si však nepamatuje, a to, že ji manžel uhodil, ví z vyprávění od něj a od syna. Pamatuje si prý až to, jak se nad ní po nehodě u svodidel skláněl policista.

Rodina zemřelého a zranění policisté po Rudovičové požadují necelé tři miliony korun. Žena jim už část peněz uhradila, dnes uvedla, že se poškozeným bude snažit podle svých možností vyjít vstříc. Policista, který při nehodě zemřel, byl in memoriam povýšen do hodnosti praporčíka.

Hlavní líčení v případu začalo už v lednu, ale Rudovičová tehdy nepřišla. Dnes uvedla, že se léči u psychiatra. Zatímco při jiných případech musí obžalovaní čekat před jednací síní na chodbě, Rudovičovou dnes zaměstnanci soudu pustili do neveřejné části soudní budovy. Vyhnula se tak novinářům, fotografům i kameramanům. Omezena dnes byla v soudní síni také přítomnost veřejnosti, kvůli epidemické situaci do ní předsedkyně trestního senátu vpustila jen čtyři osoby.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky ČR, soud, policie, nehoda, úmrtí, havárie, smrt, manželé, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V červenci způsobila nehodu, při níž zemřel policista. Obviněná žena dnes přiznala, že řídila opilá  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.