Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na volnočasové granty dá letos hlavní město 41 milionů korun

Rada hlavního města odsouhlasila dotace v rámci Programu podpory využití volného času 2021 ve výši 41 milionů korun. Žádosti o poskytnutí dotací sice obsahují také akce, které se v návaznosti na pandemickou situaci možná neuskuteční, ovšem v rámci této podpory se počítá s určitým rozvolněním vládních opatření.

Podpora volnočasových aktivit, táborů i mezinárodních soutěží

Podle pražského radního pro oblast školství a sportu Víta Šimrala plní dotace na podporu aktivit dětí ve volném čase velmi důležitou roli při zajištění finančně náročného chodu jednotlivých dětských a mládežnických oddílů a kroužků, které působí pod nestátními neziskovými organizacemi. „Finanční prostředky jsou poskytovány na základě jednoletých dotačních smluv, ale v drtivé většině případů se jedná o každoroční žadatele a dlouhodobé partnery hlavního města, jako jsou skautské oddíly, Tomíci nebo mládežnické skupiny dobrovolných hasičů,“ uvedl Šimral.

Prostřednictvím tohoto programu jsou řešeny základní podmínky pro pravidelnou činnost neziskových organizací pracujících s dětmi, ale také podpora příměstských či víkendových akcí mimo Prahu. Podporu dostanou také jednorázové akce v Praze a vícedenní akce zaměřené na výchovu k aktivnímu životnímu stylu.

Grant se rovněž zaměřuje na účast kolektivů dětí a mládeže na různých soutěžních akcích v zahraničí. Nově je zařazena Podpora vzdělávání pracovníků pracujících s dětmi a mládeží v oblasti volnočasových aktivit, konkrétně rozvoj aktivit vedoucích a instruktorů ve volném čase – vedení kroužků, kurzů, oddílů, akcí nebo táborů.

Ohodnoť článek

Foto DDM Praha 7

Štítky volný čas, peníze, grant, Praha, hlavní město, dotace, Vít Šimral

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na volnočasové granty dá letos hlavní město 41 milionů korun  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.