Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

FOTO: Je to občanská nespokojenost, říká Mike Pán, který zaparkoval auta na Karlově mostě

, aktualizováno 29. ledna 2021, 13:18

Od 4:30 ráno stojí na Karlově mostě zaparkovaná tři auta. Jedná se o dva osobáky a jednu dodávku. Na dodávce je nápis, který odkazuje na webové stránky sorryvlado.cz. Autoři těchto stránek vyjadřují nesouhlas s „papalášstvím“ vlády a s neustálým zpřísňováním opatření. Detaily protestu chtějí organizátoři zveřejnit dnes večer. Za iniciativou stojí Mike Pán, který auta spolu s dalšími lidmi na Karlův most zaparkoval.

Případem se zabývají strážníci. Podle Pána dorazili na místo pozdě

Případem se začala zabývat městská policie i další úřady. Strážníci nasadili vozidlům botičky, k nařízení odtahu však nemají podle mluvčí pražských strážníků Ireny Seifertové zákonné oprávnění.

Auta jsme tam zaparkovali po jednom, mezitím jsme stihli dojet z Karlova mostu na Žižkov a přijet zpátky, a pak teprve přijela městská policie,“ říká Mike Pán. Podle jeho slov auta na Karlův most zaparkovalo asi pět lidí, a to kolem půl páté ráno.

Operátor si všiml zaparkovaných vozidel uprostřed památkově chráněného mostu, který je pěší zónou, kolem páté ranní.

Kamery jsou umístěny na Staroměstské a Malostranské věži

Ochrana Karlova mostu je zajištěna pomocí městského kamerového systému, kdy jsou kamery umístěny na Staroměstské a Malostranské věži. Zaparkovat na mostě auto je podle mluvčí otázkou několika málo vteřin, zvlášť pokud jde o organizovanou akci jako v tomto případě. Strážníci jednali okamžitě, jakmile daný stav zjistili. „Vzhledem k tomu, že je v metropoli umístěno přes 4,5 tisíce kamer je logické, že není možné technicky ani lidsky sledovat všechny současně,“ doplnila Seifertová.

Okamžitě na místo vyslal hlídku strážníků. Na vozidla byly prozatím nasazeny technické prostředky, tzv. botičky. Po prověření situace nemají strážníci zákonné oprávnění nařídit odtah vozidla. Nyní městská policie odeslala správci komunikace a místně příslušnému silničně správnímu úřadu žádost o zajištění odstranění vozidla z komunikace – národní kulturní památky,“uvedla Seifertová.

Je to občanská nespokojenost.

Na otázku, proč tam auta zaparkoval, Pán uvedl, že je to na webu a brzy to odhalí. „Je to občanská nespokojenost,“ dodal Pán.

Podle Seifertové se v blízkosti vozidel pohybovala osoba na koloběžce. „Je známá tím, že dlouhodobě dehonestuje práci nejen strážníků, ale také využívá mezer v platné legislativě. Vzhledem k porušení platného dopravního značení bude přestupek tohoto třiadvacetiletého muže oznámen správnímu orgánu,“ dodala mluvčí. Nutno dodat, že se jednalo právě o Mikea Pána.

Sorry, vládo může být chápáno také jako sorry, Vláďo. Omlouváme se tím nějakému Vláďovi, který teď nebo v minulosti udělal nějaký průser. Kterému, to zveřejníme večer,“ říká Pán.

Je to politická věc, někdo si dělá z občanů prdel, když nedodržuje nařízení a měl by,“ uzavírá Pán.

Podle posledních dostupných informací by odtah vozidla měla nyní řešit Městská část Praha 1.

Odpoledne se v Praze uskuteční další protest

Odpoledne se má v Praze uskutečnit další protest iniciativy Chcípl PES, která sdružuje podnikatele nesouhlasící s protiepidemickými opatřeními vlády. Od 15:00 chtějí účastníci demonstrace blokovat vládní budovy, podrobnosti protestu zveřejní organizátoři na sociálních sítích o hodinu dřív. Své podporovatele vyzvali, aby se dnes sjeli do hlavního města.

Další protest v Praze. Demonstranti z celé republiky dnes budou blokovat vládní budovy

Iniciativa Chcípl PES, která sdružuje podnikatele nesouhlasící s protiepidemickými opatřeními vlády, připravuje na dnešek demonstraci v Praze. Od tří hodin odpoledne chce blokovat vládní budovy, podrobnosti protestu zveřejní organizátoři na...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook David Palán, webcamlive.cz

Štítky ČR, koronavirus, památky, policie, protest, Praha, Karlův most, vláda, parkování, MikeJePan, Hnutí PES, Žižkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Je to občanská nespokojenost, říká Mike Pán, který zaparkoval auta na Karlově mostě  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.