Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

Pražští strážníci se budou cítit zase o něco bezpečněji. Dostanou nové neprůstřelné vesty

Nové neprůstřelné vesty dostanou pražští strážníci. Městská policie za ně v následujících čtyřech letech zaplatí maximálně 14 milionů korun. Pražská městská policie, kterou zřizuje hlavní město, zaměstnává zhruba 2200 lidí.

Pražskou městskou policii zřizuje Praha a její rozpočet se ročně pohybuje kolem dvou miliard korun. Strážníci každý rok řeší více než 1,5 milionu případů.

Rizika při práci strážníků stoupají

V materiálu, který dnes schválili pražští radní, se mimo jiné píše:  „Vzhledem k situaci v evropském prostoru lze říci, že obecně rizika při výkonu činností stoupají. Z daného důvodu je nezbytné maximálně chránit životy a zdraví zaměstnanců. Podkošilové balistické vesty budou sloužit strážníkům v přímém výkonu služby zasahujících v terénu,“ uvádí dokument.

I díky práci městské policie patří Praha dlouhodobě k nejbezpečnějším městům na světě. Strážníci bývají často první, kdo se na místě zásahu objeví, je proto potřeba jim poskytnout adekvátní vybavení, aby svou práci mohli řádně vykonávat,“ říká náměstek primátora pro bezpečnost Petr Hlubuček.

Podle dokumentu by měla pražská městská policie nakoupit asi 1600 vest, není však ještě jasné, kolik jich reálně bude a kolik budou stát. Rámcová smlouva totiž stanovuje pouze maximální částku, kterou za ně strážníci zaplatí. To znamená, že nemusí utratit všechny peníze a mohou nakupovat podle aktuální potřeby.

Ředitel pražské městské policie Eduard Šuster dodává: „Zajištění kvalitní balistické ochrany pro strážníky byla dlouhodobě jedna z mých zásadních priorit. Po realizaci nákupu vnějších balistických vest v minulosti jsme dosáhli další významné mety spočívající v zajištění odpovídající osobní balistické ochrany. Jsem velmi hrdý na to, že budou pražští strážníci mezi prvními, kteří budou mít v rámci všech bezpečnostních složek na území ČR zajištěnu takto kvalitní osobní balistickou ochranu. Zároveň chci poděkovat vedení hlavního města Prahy za to, že nám umožnilo tuto věc zrealizovat.“

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto praha2.cz

Štítky ČR, správa, policie, zbraně, Praha, neprůstřelná vesta, obecní policie, Petr Hlubuček, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražští strážníci se budou cítit zase o něco bezpečněji. Dostanou nové neprůstřelné vesty  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.