Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

„Neočkovaný“. Demonstranti, kteří včera prošli Prahou, se přirovnávali k Židům

Desítky lidí včera odpoledne na demonstraci v Praze zpochybňovaly vládní opatření proti šíření koronaviru, výsledky amerických prezidentských voleb a okolnosti úmrtí bývalého slovenského policejního prezidenta Milana Lučanského. Jejich průvod prošel z Václavského náměstí před americké velvyslanectví na Malé Straně a pak ke slovenské ambasádě v Bubenči. Včerejší akce byla již několikátou demonstrací, která požaduje konec protiepidemických opatření.

Demonstranti se přirovnávali k Židům

Zhruba padesátka lidí nejdříve na Václavském náměstí vyslechla víc než hodinové pásmo proslovů, ve kterých mluvčí kritizovali vládní omezení zavedená proti epidemii covidu-19 a také očkování proti této nemoci, někteří zpochybňovali samotnou existenci koronaviru. Několik z nich mělo v Davidově šesticípé hvězdě, kterou nacisté označovali židovské obyvatele, napsáno „Neočkovaný“. Proti tomtu gestu se na svých sociálních sítích ostře vymezil starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný.

Gesto odsoudila také předsedkyně TOP 09, Merkéta Pekarová Adamová.

Podpora Trumpa a zpochybnění smrti Lučanského

Demonstrující také vyjadřovali podporu končícímu americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi, listopadové volby podle nich prohrál, protože byly zfalšované. Zpochybňovali také, že nedávná smrt vazebně stíhaného bývalého slovenského policejního prezidenta Lučanského byla sebevraždou.

Průvod vyšel z Václavského náměstí kolem 15:30, vedl ho kočár tažený koňmi. Na Malou Stranu demonstranti, kteří nesli české a americké vlajky, zamířili přes Staroměstské náměstí a Karlův most. Cestou skandovali „Svobodu“ nebo „Volte Trumpa“. Před americkou ambasádou mimo jiné požadovali „napravení“ výsledku prezidentských voleb a uváděli důvody, proč podle nich nebyly v pořádku.

U slovenského velvyslanectví účastníci akce kolem 17:00 zapálili svíčky za Lučanského a drželi minutu ticha. Poté se začali rozcházet. Lučanský měl včera na Slovensku poslední rozloučení. Pietní vzpomínka se konala v jeho rodné obci Štrba, zúčastnily se stovky lidí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook David Drábek

Štítky ČR, USA, demonstrace, Trump, koronavirus, Praha, COVID-19, Václavské náměstí, Volba prezidenta Spojených států amerických, Malá Strana, Donald Trump, Bubeneč, Pavel Novotný, Markéta Pekarová Adamová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ladislav Žiga

Nehezká stará baba s lacinými odrostlými nehty... fuj....

Neděle, 10. ledna 2021, 00:12Odpovědět

Jana Dole

Chtěli jste kapitalismus, máte kapitalismus. Kapitalismus je podnikání, které nese sebou rizika. Chcete mít kapitalistické peníze , ale chcete mít socialistickou ochranu. nemáte práci, běžte na brigádu do nemocnic, krematorií, supermarketů a další hledají. Když po r. 1989 zlikvidovali prosperující podniky a závody, tisíce lidí bylo na dlažbě, dřeli bídu a nikoho to nezajímalo. a ještě se tomu tleskalo. Tak co stále otravujete. Vláda nic nezavinila, snaží se ze všech sil, je to v celém světě, Buďte rádi, že jste neonemocněli Covidem a někdo z vašich blízkých neumřel a zařiďte se podle situace. Jen tak Covid neustoupí, bude to trvat ještě několik roků, je to boj s přírodou. Chcete zastavit déštˇ? Nezastavíte, ani Covid neustoupí s vašimi nenávistnými projevy, jedině ustoupí, když nebude mít hostitele, tak se podle to chovejte. Do budoucnosti alespoň budete poučeni, že se má pamatovat na horší časy. Naše země je nejhůře na tom ve světě. Proč?. Kvůli nezodpovědným idiotům. Vláda se snaží pomáhat, ale když není z čeho, tak ani čert nebere, žijete v kapitalismu, musíte se postarat sami o sebe.

Sobota, 9. ledna 2021, 16:26Odpovědět

„Neočkovaný“. Demonstranti, kteří včera prošli Prahou, se přirovnávali k Židům  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.