Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO, VIDEO: První konflikty ještě před začátkem. V Praze vypukly demonstrace proti vládním opatřením

Na pražském náměstí Republiky se scházejí odpůrci vládních opatření proti šíření koronaviru. Před bankovním domem Unicredit se nyní nachází asi 150 lidí. Prostranství je obehnané policisty. Za nimi se však nachází další desítky až stovky demonstrantů. Pořadatelé demonstraci nazvanou Manifestace za svobodu a pravdu odsuzující teror a manipulaci svolali přes sociální sítě. Na facebooku stovky lidí uvedly, že na protest dorazí. Platná vládní opatření proti šíření covidu-19 ale umožňují konat demonstrace, kterých se zúčastní maximálně sto účastníků. Na shromáždění dohlížejí policisté, násilné střety neočekávají. Také podle organizátorů bude akce nenásilná.

Protest uspořádali pořadatelé podle vyjádření na facebooku proto, že vládní opatření proti epidemii covidu-19 nefungují, zato likvidují životy a devastují stát. Stát podle nich lidi šikanuje a straší.

Omezení demonstrací

Do centra Prahy bylo na dnešek svoláno několik protestních shromáždění a recesistických akcí. Kvůli protikoronavirovým opatřením musely být některé z demonstrací omezeny, pořadatelé například museli upustit od pochodů. Na místech budou stovky policistů i zástupci magistrátu. Spolupracovat budou i městští strážníci. Magistrát apeloval na to, aby účastníci akcí dodržovali omezení daná vládou. Prostest se koná na Náměstí Republiky. Další shromáždění se konají na Staroměstském náměstí a na Klárově.

Podle opatření z 22. října se může pokojného shromáždění účastnit maximálně sto účastníků, a to ve skupinách po dvaceti lidech. Demonstranti musí zachovávat rozestupy mezi skupinami a všichni musí mít roušky.

Poslední protest skončil násilně

Poslední protest v Praze, který se uskutečnil 18. října na Staroměstském náměstí, skončil násilně. Část demonstrantů se po oficiálním konci akce střetla s policií.

Demonstrace fanoušků v Praze na Staroměstském náměstí se po ukončení zvrhla v bitky s policií. Organizátoři akce, které se zúčastnilo více než povolených 500 lidí, krátce po třetí hodině oznámili oficiální ukončení akce. Část jejích účastníků se...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ,

Štítky demonstrace, protest, koronavirus, Staroměstské náměstí, Náměstí Republiky, Praha, COVID-19, Facebook, UniCredit

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Heyduk

je zbytečné a zdlouhavé ošetřovat nakažené jablko...je zapotřebí zabít červa J.P.Belmondo Policajt nebo rošťák

Středa, 28. října 2020, 14:01Odpovědět

FOTO, VIDEO: První konflikty ještě před začátkem. V Praze vypukly demonstrace proti vládním opatřením  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.