Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Praze přibývá hasičů nakažených koronavirem. Sbor musel přijmout další opatření

Pražští hasiči museli s ohledem na růst počtu nakažených uvnitř pražského hasičského sboru a počtu lidí v karanténě nebo v izolaci přijmout další opatření, aby zajistili akceschopnost sboru a bezpečnost hlavního města. Rovněž apelují na občany, aby byli obezřetní a nezvyšovali počet mimořádných událostí.

Dvacet pozitivně testovaných

Podle mluvčího pražských hasičů Martina Kavky bylo k pondělí 19. říjnu evidováno dvacet pozitivně testovaných na koronavirus. „Máme také 12 lidí v karanténě a 62 má nařízenou izolaci. Uvnitř sboru probíhá pečlivé trasování,“ doplnil Kavka.

Z důvodu nedostatku hasičů došlo k vyřazení některých směn na třech stanicích. Tyto směny byly nahrazeny příslušníky ze zvláštní rezervy. „V tuto chvíli sloužíme v minimálních stavech, připraveny jsou dobrovolné jednotky,“ uvedl Kavka. Pražští hasiči mají podle předem stanoveného plánu každý den vyčleněny čtyři jednotky dobrovolných hasičů, které ze svých zbrojnic vyjedou do dvou minut.

Krizové plány

Pokud by se situace i nadále zhoršovala, mají hasiči připravených několik krizových plánů, které jsou schopni okamžitě realizovat v závislosti na vývoji situace.

Hasiči rovněž apelují na občany, aby byli obezřetní a nezvyšovali počet mimořádných událostí. Pomohou tím pražských hasičům celou situaci zvládnout.

Ohodnoť článek

Foto Hasiči Praha

Štítky hasiči, koronavirus, nakažení, opatření, Praha, Martin Kavka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze přibývá hasičů  nakažených koronavirem. Sbor musel přijmout další opatření  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.