Počasí dnes8 °C, zítra8 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Noční požár v Motole způsobil velké škody. Padesát osob muselo být evakuováno

Dnes půl hodiny po půlnoci vyjížděli hasiči k požáru pokoje na ubytovně v ulici V Úvalu v Praze 5. Během cesty k zásahu přijala tísňová linka 112 hlášení od několika osob, které kvůli silnému zakouření nemohly opustit své pokoje. Hasiči evakuovali padesát osob a požár způsobil větší škody.

Požár pokoje na ubytovně byl nahlášen v pátek v 0:35. Do ulice V Úvalu vyrazilo pět jednotek profesionálních, dvě jednotky dobrovolných hasičů a k tomu chemická služba a jednotka HZSp Motol.

Během cesty k zásahu přijala tísňová linka 112 hlášení od několika osob, které kvůli silnému zakouření nemohly opustit své pokoje. „První jednotka byla na místě za 5 minut od výjezdu a hasiči začali s evakuací objektu a záchranou osob pomocí vyváděcích masek a požár dostali pod kontrolu v 00:53,“ popsala mluvčí hasičů Kateřina Suchánská.

Celkem bylo z objektu evakuováno 50 osob, dvanáct osob bylo zachráněno a tři osoby si vzali do péče záchranáři. Předběžná škoda byla vyčíslena na půl milionu korun. Požárem byla zasažena bytová jednotka a zplodiny hoření poškodily společnou chodbu. „Příčina vzniku požáru je předmětem šetření, ale technická závada byla vyloučena," doplnila Kateřina Suchánská.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Praha

Štítky požár, evakuace, hasiči, Motol, Praha, Úval

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Noční požár v Motole způsobil velké škody. Padesát osob muselo být evakuováno  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.