Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Muž chtěl ukončit svůj život. Šest hodin vyjednával s policisty, nakonec únavou omdlel

Muž chtěl ukončit svůj život v pražských Hradčanech. Po šestihodinovém vyjednávání se jeho život podařilo zachránit. Na záchraně se podílelo několik policejních hlídek, dva vyjednavači ze zásahové jednotky, přes dvacet hasičů včetně jedné ženy poskytující psychologickou pomoc, lezecké hasičské družstvo a posádky záchranné služby včetně doktora.

V úterý večer zavolal na linku 158 muž, který měl obavu o život svého známého, který napsal na sociální síť, že chce skončit se životem. Policie začala pátrat po daném muži a po půl hodině našla velmi rozrušeného a zjevně opilého muže v Jelení ulici v Hradčanech na římse ve výšce dvaceti metrů.

Vzhledem k tomu, že muž uvažoval o tom, že ukončí svůj život skokem z této zdi, byl na místo přivolán policejní vyjednavač a další složky integrovaného záchranného systému. Byla připravena i záchranná seskoková plachta.

„Vzhledem k místu, kde se muž nacházel, nebylo možné zákrok směřující k záchraně jeho života bezpečně provést. Vyjednávání tak trvalo až do doby, než slezl z římsy na kmen stromu, který se nacházel v bezpečném prostoru a zde zřejmě vyčerpáním a podchlazením omdlel. Muž byl ošetřen a převezen do nemocnice," popsala policejní mluvčí Lucie Drábková.

Ohodnoť článek

Foto PČR, HZS Praha

Štítky sebevražda, pokus, vyjednávání, policie, Praha, Hradčany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž chtěl ukončit svůj život. Šest hodin vyjednával s policisty, nakonec únavou omdlel  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.