Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

FOTO, VIDEO: V noci se na Žižkově propadla půda bytovky. Hasiči evakuovali čtrnáct lidí

Včera po čtvrt na dvanáct večer došlo k propadu půdy bytového domu v ulici Krásova na pražském Žižkově. Na místě zasahovaly jednotky z centrální, holešovické, strašnické a smíchovské stanice se speciálním vyprošťovacím kontejnerem vybaveným stabilizačním vybavením a chemická služba z Petřin.

Hasiči a policisté z budovy evakuovali všech čtnáct osob včetně jednoho dítěte, odpojili dům od přívodu plynu a byl vyžádán evakuační autobus, který poskytla jednotka SDH Řeporyje.

„Po evakuaci osob byl proveden průzkum střechy pomocí výškové techniky a sklepa za asistence pracovníka plynárenské pohotovosti. Prvotní informace o výbuchu plynového kotle se nepotvrdila, propad byl způsoben přetížením konstrukce," vysvětlil příčinu mluvčí hasičů Martin Kavka.

Nikdo nebyl zraněn a pražští hasiči poskytli obyvatelům budovy psychologickou pomoc. „Po konzultaci se statikem byla odlehčena a odstraněna část stropní konstrukce a v dýchací technice odklizeny sutiny. Poté byl obyvatelům umožněn vstup zpět do objektu," doplnil Kavka.

Ohodnoť článek

Foto HZS Praha

Štítky dům, půda, evakuace, Žižkov, Petřiny, Martin Kavka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: V noci se na Žižkově propadla půda bytovky. Hasiči evakuovali čtrnáct lidí  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.