Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

U O2 areny v Praze vzniká nový hotel s 300 pokoji. Otevřen bude ještě letos

U O2 areny v Praze vzniká hotel s 300 pokoji. Inspirován bude hudbou a velkými mezinárodními koncerty konanými právě v sousední víceúčelové hale. Jeho otevření se plánuje na čtvrté čtvrtletí letošního roku. Vlastníkem a provozovatelem Stages Hotel Prague je společnost Bestsport, která zároveň provozuje O2 arenu a O2 universum. Bestsport patří do investiční skupiny PPF.

Hotel nabídne 300 pokojů včetně 27 apartmá, k dispozici bude šest multifunkčních konferenčních místností. Jeho součástí bude Backstage Bar s venkovní terasou a restaurace s přístupem do vnitřního atria s kapacitou až 270 hostů. Chybět nebude hudební salonek pro různé typy akcí. Podzemní garáž hotelu pojme 100 vozidel. Stages Hotel Prague bude součástí skupiny Tribute Portfolio hotelového řetězce Marriott.

Firma Bestsport, dříve Bestsport Arena, která provozuje O2 arenu, je součástí skupiny PPF. Skupina získala Bestsport na konci roku 2013 při rozdělení majetku se skupinou KKCG po předchozí společné koupi loterijní firmy Sazka.

Hudba bude jednotícím prvkem interiéru. Například recepce je podle generálního ředitele hotelu Otakara Johna stylizovaná do podoby pódia. „Hudební motivy jsme přenesli i do samotných pokojů. Například místo klasické lampy jsme vybrali reflektor, který se používá při profesionálním focení, běžné zrcadlo jsme vyměnili za typické divadelní, v každém pokoji je hostům k dispozici bluetooth reproduktor," uvedl Otakar John.

Zároveň s výstavbou se mění i prostranství v okolí hotelu v Praze 9. Z vozovky mezi O2 arenou a hotelem se stane pěší zóna. Dokončena má být ve stejnou dobu jako hotel.

Pražský hotelový trh je Evropě podle údajů společnosti STR nejvíce postižený dopady koronavirové krize. Průměrné tržby za pokoj klesly o 84,6 procenta. Hlavními důvody byly propad obsazenosti o 78,5 procenta na 16,6 procenta a snížení průměrných cen o 28,1 procenta na 66 eur (asi 1716 Kč) za pokoj. Zájem investorů a hotelových operátorů ale podle společnosti Cushman & Wakefield neopadl, po skončení restrikcí očekávají oživení trhu. S celkovým zotavením se ale počítá až v roce 2024.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ADR s.r.o.

Štítky O2 arena, hotely, reality, Praha, hotel, O₂ arena, Bestsport, PPF, Marriott International, KKCG, Sazka, koronavirová krize, Cushman & Wakefield

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U O2 areny v Praze vzniká nový hotel s 300 pokoji. Otevřen bude ještě letos  |  Praha 9  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.