Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

VIDEO: Muž okradl v Praze vážně nemocnou ženu, z účtu jí vybral padesát tisíc

Až dva roky ve vězení hrozí podvodníkovi, který se vetřel do přízně ženy z Prahy, a chtěl ji okrást o sto tisíc. Převáděl peníze z jejího účtu, nakonec se mu to ale povedlo jen s padesáti tisíci. Policisté ho dohledali na záznamech z bankomatu a přišli si pro něj.

Muž, který si oblíbil mikiny s disney postavičkami, se spřátelil s poškozenou na konci minulého roku v Mladoboleslavské ulici v Praze 9. Využil toho, že má špatný zdravotní stav a je vážně nemocná, a tvrdil, že je v tíživé finanční situaci. Vylákal z ní dva tisíce, které mu žena předala po výběru z bankomatu.

„Následně přímo v jejím bytě z jejího telefonu provedl celkem sedm platebních příkazů z mobilního bankovnictví ve svůj prospěch. Muž se snažil celkově obohatit o částku ve výši téměř sto tisíc korun, ale část transakcí nebyla uskutečněna,“ informovala na policejním webu mluvčí Violeta Siřišťová.

Syna okrádané ale na transakce upozornila banka, ten je hned stornoval a účet zablokoval. Zloděj si i tak přišel na padesát tisíc.

Banka pak kriminalistům poskytla kamerové záznamy z bankomatu, na kterých identifikovali muže v mikině s kačerem Donaldem. „Přes bankovní účty byl i dohledán, přestože peníze neposílal na svůj účet, ale na účet své přítelkyně,“ doplnila Siřišťová.

Policisté si pak pro zloděje, který si tentokrát oblékl mikinu s myšákem Mickeym, přišli a zadrželi ho. Ten se ke všemu přiznal a za podvod může do vězení až na dva roky.


 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, podvod, peníze, Praha 9, banka, bankomat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oldřich Hein

Milí čtenáři, teď se oprostěte od pseudohumanistických bludů o přirozené dobrotě

Úterý, 8. srpna 2023, 17:18Odpovědět

VIDEO: Muž okradl v Praze vážně nemocnou ženu, z účtu jí vybral padesát tisíc  |  Praha 9  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.