Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pohanět českou vlajku písmenem Z mohou jen zm*di, rozčílil se starosta Prahy 8

Starosta Prahy 8 Ondřej Gros (ODS) na svém facebookovém profilu v neděli večer sdílel příspěvek, ve kterém se Jana Leityová chlubila novými plackami s motivem české vlajky s písmenem Z. „Pohanět vlastní národní vlajku písmenem Z v současné situaci mohou opravdu jen ZM*DI,“ napsal Gros v příspěvku, který v pondělí odpoledne smazal. Fotky placek veřejnosti znepřístupnila také Jana Leityová.

„Nádherná nová placka...“

„Nádherná nová placka...,“ napsala Jana Leityová do veřejného příspěvku na Facebooku k fotkám placek, na kterých je česká vlajka s písmenem Z. Písmenem Z začali lidé zejména v Rusku dávat najevo podporu ruským silám na Ukrajině. Symbol odkazuje na skutečnost, že právě písmeno Z je vyobrazeno na vojenské technice nasazené Ruskem na Ukrajině.

Příspěvek Jany Leityové sdílel na svůj profil starosta Prahy 8 Ondřej Gros s komentářem, který začal tvrzením, že česká vlajka by měla být posvátná. „Moc se mi nelíbí, když si na ni píšou fotbaloví fanoušci třeba „KUNOVICE“, třebaže to myslí asi dobře. Budiž. Ale pohanět vlastní národní vlajku písmenem Z v současné situaci mohou opravdu jen ZM*DI,“ napsal starosta.

Použití písmene Z jako symbol podpory ruské invaze na Ukrajině postihuje i česká policie

„Omlouvám se citlivějším povahám za vulgární slovo, ale nemohu najít jiné. Ani pro vysokoškolsky vzdělané z VŠŽ (vysoká škola života),“ doplnil starosta ironický komentář adresovaný těm, kteří mají na svých profilech uvedeno, že studovali Vysokou školu života.

Starosta v pondělí odpoledne svůj příspěvek smazal. Fotky placek s českou vlajkou a písmenem Z zmizely i z veřejného profilu Jany Leityové. 

Použití písmene Z jako symbol podpory ruské invaze na Ukrajině postihuje i česká policie. Například v Teplicích se na zdi natřené v barvách ukrajinské vlajky objevilo velké písmeno Z, což policie začala vyšetřovat pro podezření ze spáchání přečinu popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidy. Mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová naší redakci uvedla, že policisté každý případ řeší zvlášť.

VIDEO: Tisíce Rusů demonstrovaly v centru Prahy proti Putinovi

V Praze v sobotu proběhla demonstrace Rusů, kteří žijí v České republice, proti Vladimiru Putinovi. Účastníci demonstrace se sešli po poledni na náměstí Míru. Pak vyrazili průvodem přes Václavské náměstí na Staroměstské náměstí. Protestu se podle...

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jana Leityova

Štítky vlajka, Facebook, Rusko, Z, podpora, invaze, válka, agrese, Ondřej Gros, Praha, Ukrajina, ODS, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Brožek Brožek

Musíme si přiznat, že pátá kolona ruských fašistů je v české republice trvale přítomna.

Úterý, 5. dubna 2022, 12:34Odpovědět

Naďa Mikešová

Není náhodou hanobení znaku státnosti trestné?! Kam až ta hysterie dojde? Podám na tu paní trestní oznámení! Ta její "vysoká škola škola života", jí není nic platná!!

Pondělí, 28. března 2022, 11:33Odpovědět

Pohanět českou vlajku písmenem Z mohou jen zm*di, rozčílil se starosta Prahy 8  |  Praha 8  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.