Radní Prahy 8 dnes odpoledne jednomyslně schválili finanční dar ve výši 25 tisíc korun pro Ukrajinu. Praha 8 peníze posílá jako reakci na velmi napjatou situaci způsobenou jednáním Putinova režimu na východní Ukrajině.
„Jsem přesvědčen, že je nutno vyjádřit podporu Ukrajině i jiným způsobem, než pouhými proklamacemi nebo vyvěšováním vlajek. To lidem na Ukrajině, obávám se, příliš nepomůže. Vzhledem ke zkušenostem našeho národa z historie jsem proto navrhnul, abychom pomohli finančním darem a vyjádřili tím podporu hmatatelně. Jsem rád, že tento návrh kolegové v radě podpořili,“ uvedl starosta Prahy 8 Ondřej Gros (ODS) a dodal, že i on osobně přispěje.
Praha 8 přispěje přes Charitu Česká republika, která sbírku na pomoc Ukrajině organizuje. „V důsledku vleklého ozbrojeného konfliktu se východ Ukrajiny potýká s dlouhodobou humanitární krizí. Současná eskalace bojů dramatickou situaci v zemi ještě dále prohlubuje. Desítky tisíc lidí jsou či budou nuceny uprchnout a stejně jako ti, kteří zatím v postižených oblastech zůstávají, potřebují pomoc se zajištěním základních životních potřeb,“ informují zástupci české Charity.
Úterý, 22. února 2022, 14:48
Některé městské části dnes vyvěsily ukrajinské vlajky jako symbol nesouhlasu s agresí Ruska vůči Ukrajině. Vlajky vlají například na radnicích Prahy 3, Prahy 7, Prahy 5 nebo na Vítězném náměstí v Praze 6. O tom, zda bude modro-žlutá vlajka vyvěšena,...
Pomoci obyvatelům Ukrajiny se soustředí na zajištění základních potřeb. Lidé tedy dostanou vodu, potraviny, hygienické potřeby nebo přístřeší a psychologickou pomoc.
Městské části napříč Prahou podporují Ukrajinu hlavně vyvěšením modro-žluté vlajky. Ukrajinskou vlajku vyvěsily například městské části Praha 1, Praha 3, Praha 5, Praha 6, Praha 7 nebo Praha 10. Magistrát zorganizoval rozsvícení petřínské rozhledy, která se včera večer rozzářila ve žluto-modré barevné kombinaci, tato akce se bude opakovat i dnes.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.