Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sídliště Ďáblice ožije. Na jeho budoucí podobně se podílejí také místní občané

Otázka toho, jak bude sídliště Ďáblice v budoucnu vypadat, je na stole již řadu let. A ačkoliv byla návrhů celá řada, žádný z nich nebyl dostatečně komplexní. Osmička se nakonec rozhodla do projektu zapojit kromě odborníků také občany tamější městské části. Vznikl tak projekt s názvem „Vize rozvoje sídliště Ďáblice”.

Zachování zeleně i dostupných služeb

Na Radě MČ Praha 8 jsme schválili důležitý dokument pro budoucnost sídliště Ďáblice. V minulosti se objevilo několik pokusů, jak toto sídliště revitalizovat. Bohužel tyto pokusy byly připravovány bez zapojení veřejnosti, a tak se proti nim zvedl odpor místních. Nyní konečně došlo k participaci občanů a myslím, že výsledná společná práce stojí za to,” říká k projektu radní Prahy 8 pro strategický rozvoj Tomáš Hřebík (STAN).

V rámci střední Evropy je sídliště Ďáblice pak unikátní příkladem úspěšného skloubení modernistických a tradičních principů v urbanismu.

Projekt rozvoje sídliště Ďáblice počítá se zachováním zeleně, dostupných služeb i jasného členění prostoru. Reaguje také na růst standardů bydlení, klimatickou změnu nebo vývoj životního stylu. Přitažlivější podobu získá centrum Ládví i sousedská centra.

Podle radního Hřebíka tato studia citlivěji pracuje s  urbanistickým i dopravním řešením celé situace. „Mám z toho opravdu radost. Velice rád bych poděkoval za přístup a skvělou práci spolku Krásné Kobylisy a panu architektu Petru Klápštěmu,” dodává radní.

Velice oceňujeme partnerský přístup vedení městské části. Chtěli jsme, aby Vize co nejvíce respektovala přání zástupců místních rezidentů. Dosáhnout dohody o buducnosti sídliště je úžasný úspěch,“ potvrzuje Jana Rozmarová ze spolku Krásné Kobylisy.

Osmička nyní bude usilovat se zástupci obyvatel o to, aby se tato vize stala součástí územní regulace sídliště. Právě způsob zapojení občanů do celého projektu je průkopnickým řešením a může být tak vzorem i pro další projekty.

Ohodnoť článek

Foto Praha 8

Štítky Praha 8, revitalizace, sídliště, Ďáblice, projekt, Praha, Starostové a nezávislí, střední Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sídliště Ďáblice ožije. Na jeho budoucí podobně se podílejí také místní občané  |  Praha 8  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.