Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Strážníky a policisty musí jít vidět, říká starosta Prahy 8 Ondřej Gros

Starosta Prahy 8 Ondřej Gros se minulý týden ve spolupráci s místostarostou Jiřím Vítkem, s předsedou komise pro bezpečnost a prevenci sociálně-patologických jevů Liborem Paulusem a Policií ČR dohodl a následně i inicioval bezpečnostní akci v oblasti Florence. Starosta Gros a předseda komise Paulus se akce sami účastnili.

Viditelnou přítomnost strážníků a policistů v problémových lokalitách považuji za klíčovou formu prevence a zlepšení bezpečnostní situace,“ vysvětluje starosta Ondřej Gros.

Zhruba desítka policistů několik dní po sobě vždy v odpoledních a večerních hodinách zkontrolovala mnoho desítek osob. U většiny z nich se ukázalo, že mají pestrou kriminální minulost, v několika případech byly dokonce zadrženy osoby pro podezření z distribuce drog. A právě viditelná přítomnost policistů v ulicích dává naději na snížení nežádoucích jevů v problémových lokalitách. 

Dohodl jsem se proto s policií, že bezpečnostní akce se budou pravidelně opakovat,“ dodal starosta Gros.

Již před letními prázdninami starosta Gros odeslal pražskému primátorovi a řediteli pražské městské policie žádost o navýšení počtu strážníků ve vybraných lokalitách Prahy 8, zejména v okolí stanic metra. Svou žádostí tak reagoval na zvyšující se počty stížností na bezpečnostní situaci v okolí stanic metra Florenc, Ládví, Kobylisy a Palmovka.

Ohodnoť článek

Foto praha8.cz

Štítky strážníci, kontrola, Praha 8, Ondřej Gros, Praha, Jiří Vítek, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníky a policisty musí jít vidět, říká starosta Prahy 8 Ondřej Gros  |  Praha 8  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.