Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Palmovka se může začít měnit. Zastupitelé dali rozvoji zelenou

Palmovka se dočká revitalizace. Na jednání zastupitelstva Prahy 8 se na tom usnesli zastupitelé, kteří se shodli na zadání územní studie. Její příprava započala téměř před rokem.

„Územní studie je připravována v očekávání rozsáhlé stavební činnosti zejména v návaznosti na pokračující transformaci Karlína. Má být zárukou vzniku kontinuálně kvalitního městského prostředí,“ říká o studii radní Prahy 8 pro strategický rozvoj Tomáš Hřebík (Spojené síly pro Prahu 8).

A k čemu přesně územní studie slouží? Dokument bude podkladem pro změnu územního plánu. Zjednodušeně řečeno, veškerá budoucí výstavba v území se již bude řídit jasnými pravidly. Studie určí například veřejná prostranství, parky, uspořádání zástavby, výškové hladiny budov a další charakter území. Zadání se zaměřuje také na celkové dopravní zklidnění Palmovky. Obsah je ke zhlédnutí na webových stránkách palmovkaTED.cz.

„Důležitou součástí následujících měsíců bude informační kancelář, komentované vycházky a výstavy. O tom, že je ze strany veřejnosti o prostor Palmovky ohromný zájem není pochyb. Už nyní se nám hlásí zájemci, kteří se chtějí do proměny území zapojit. A nejde pouze o připomínky k územní studii, ozývají se nám dobrovolníci, kteří chtějí pomáhat například s úklidem a pročištěním vybraných prostor na Palmovce,” říká zastupitel Petr Pelc (Spojené síly pro Prahu 8). Ten je zároveň koordinátor PalmovkyTEĎ.

Drobných změn doznává Palmovka už nyní. Předlážděna byla tramvajová zastávka na Žertvách, kam se podařilo umístit specifický mobiliář s prvky zeleně a knihobudkou. V přípravě je předláždění tramvajové křižovatky na Palmovce a jejího nejbližšího okolí. Jedním z projektů PalmovkyTEĎ je také umístění kontejnerové kavárny právě na revitalizované křižovatce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 8

Štítky Praha, Palmovka, revitalizace, rozvoj, Praha 8, Spojené síly pro Prahu, Karlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Palmovka se může začít měnit. Zastupitelé dali rozvoji zelenou  |  Praha 8  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.