Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Městské části duhové vlajky na radnicích nevyvěšují. Výjimkou je Praha 7

V rámci festivalu Prague Pride dnes vyvěsila Praha 7 na budově své radnice v Holešovicích duhovou vlajku na podporu sexuálních menšin. Ostatní městské části se ale k podobnému gestu nechystají.

Nikdy jsme nebyli příznivci a určitě ani letos vyvěšovat nebudeme“

Sedmička vlajku podle mluvčího Martina Vokuše na budově radnice vyvěsila, aby tam symbolizovala toleranci a rozmanitost. Další městské části ji zřejmě ale následovat nebudou.

Praha 1 duhovou vlajku vyvěšenou nemá a podle projektové manažerky Petry Pekařové ji ani nemá v plánu vyvěsit. K akci se nepřipojí ani radnice druhé městské části. „Ne, určitě ne. Nikdy jsme nebyli příznivci a určitě ani letos vyvěšovat nebudeme,“ uvedla pro naši redakci mluvčí Prahy 2 Andrea Zoulová. Duhovou vlajku oficiálně nevystaví ani městské části Praha 3, Praha 4 a Praha 5.

„Duhovou vlajku naše městská část nevyvěšuje, teď máme dokonce všechny držáky na vlajky obsazeny, kromě vlajky městské části máme vyvěšenou i vlajku Ukrajiny nebo Evropské unie,“ popsal naší redakci mluvčí Prahy 4 Jiří Bigas.

FOTOGALERIE: Praha září duhou. Proběhlo slavnostní zahájení Prague Pride

Dnes v šest hodin večer byl v Praze slavnostně zahájen 12. ročník multižánrového lidskoprávního festivalu s queer tematikou Prague Pride. Festival zahájily koncerty a doprovodný program v Pride Village na Střeleckém ostrově. Během večera na pódiu...

Raději sokolskou, tibetskou nebo bulharskou vlajku

Šestka pravidelně vystavuje tibetskou vlajku, historickou zástavou podpořila i opozici v Bulharsku, vyvěsila i tu ukrajinskou. „O vyvěšení duhové vlajky v rámci Prague Pride nyní neuvažujeme. Případné veřejné vyjádření podpory sexuálním menšinám je ponecháno na individuální aktivitě volených zástupců Prahy 6," informoval redakci mluvčí Prahy 6 Jiří Hannich.

Začíná festival Prague Pride. Po třech letech Prahou projde Duhový průvod

Vyvěšením duhové vlajky na budově pražského magistrátu začal dnes v Praze festival hrdosti leseb, gayů, bisexuálů či translidí (LGBT+) Prague Pride. Dvanáctý ročník přehlídky, který potrvá do 14. srpna, nabídne na 150 akcí. Program vyvrcholí...

Osmička se podle mluvčího Martina Šalka zaměřuje spíše na uctění historických okamžiků. „Nebudeme, na Libeňském zámku vyvěšujeme vlajku, když se jedná o připomínku různých historických událostí, například romskou vlajku u příležitosti Památného dne romského holokaustu nebo sokolskou vlajku na Památný den Sokola,“ vysvětlil redakci Šalek.

Praha 10 se do podpory Prague Pride také nezapojí. „Vlajku jsme v uplynulých letech nevyvěšovali a nebudeme to dělat ani letos,“ sdělil redakci mluvčí desáté městské části Jan Hamrník.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 7

Štítky Prague Pride, městské části, vlajka, duhová, podpora, Praha, městská část, radnice, Holešovice, Martin Šalek, Evropská unie, holokaust, Ukrajina, Bulharsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Julius Augustýn Brázda

A tak to má bejt.

Čtvrtek, 11. srpna 2022, 10:19Odpovědět

Městské části duhové vlajky na radnicích nevyvěšují. Výjimkou je Praha 7  |  Praha 7  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.