Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIZUALIZACE: Podívejte se, jak má nově vypadat prostor mezi Letnou a Stromovkou

Veřejný prostor mezi Letenskými sady a Stromovkou se dočká úprav, které se budou týkat také ulic Korunovační a Nad Štolou a oblasti u Národního technického a Národního zemědělského muzea. Ta najde novou podobu v architektonické soutěži. Praha 7 představila koncepční studii pro ulici Korunovační, která je dílem studia edit! architects.

Na výsledné podobě studie se podílela také veřejnost

Projekty změní ráz významné letenské třídy. „Cílem je sladit obnovu veřejné infrastruktury a další plánované úpravy, které budou postupně realizovány různými organizacemi. Úkolem studie je zajistit provázanost těchto aktivit a neznemožnit jedním projektem realizaci jiného. V ulici Korunovační chceme především zvýšit bezpečnost dopravy, zajistit podmínky pro obnovu a doplnění uličního stromořadí či předzahrádek a celkově zvýšit estetiku zdejšího veřejného prostoru,“ říká místostarostka Prahy 7 Lenka Burgerová (Praha 7 sobě).

Před zadáním budoucí podoby ulice Korunovační architektům se 800 respondentů z řad veřejnosti zapojilo do ankety „Společně po Letné”. Na výsledné podobě studie se tak vedle odborníků z řad zástupců městské části Praha 7, Památkového ústavu, IPR, architektů, dopravních specialistů a dendrologů podílela také širší veřejnost, především pak obyvatelé Prahy 7.

Sedmička po sto letech postaví novou školu. Výherce architektonické soutěže čeká pořádná výzva

Sedmičku čeká velká novinka. Po sto letech se na jejím území bude stavět nové základní škola. Sedmá městská část proto v lednu vyhlásila mezinárodní architektonickou soutěž, kterou vyhodnotí porota složená z vedení Prahy 7 a architektů.

Studie myslí i na cyklisty

„Koncepční studie Korunovační je důležitým projektem, který myslí nejenom na chodce a cyklisty, ale zároveň na životní prostředí. Celá koncepce bude následně koordinována také s proměnou Muzejního distriktu, jehož podoba bude vybrána v rámci architektonicko-urbanistické soutěže. Ta bude vyhlášena už zkraje tohoto jara,“ uvedl ředitel Ondřej Boháč.

Studio edit! architects ve studii klade důraz na zlepšení bezpečnosti dopravy pro všechny účastníky provozu, na zajištění podmínek pro obnovu, doplnění uličního stromořadí a celkovou estetiku veřejného prostoru.

Nechceme, aby se Praha 7 stala městskou částí jen pro bohaté, říká starosta Jan Čižinský

Pražská Drbna přináší další díl ze seriálu rozhovorů se starosty městských částí. Se starostou Prahy 7 Janem Čižinským (Praha sobě) jsme si v prostředí nové holešovické radnice povídali o tom, v jakém stavu přebíral radnici v roce 2014, o...

Chodníky, stromořadí a předzahrádky

Po obou stranách ulice budou chodníky, stromořadí a předzahrádky, které se tímto přiblíží zpět k domům a alespoň částečně tak ulici navrátí původního ducha. Návrh počítá s novými přechody pro chodce, vyšším počtem parkovacích míst včetně krátkodobých stání pro zásobování a řadou bezpečnostních prvků.

„Cílem je zjednodušit a zpřehlednit průjezd ulicí na kole a umožnit bezpečně vjet cyklistům na chodník zejména kvůli přítomnosti základní školy a dvou mateřských škol v ulici Na Výšinách,” pověděl jeden z autorů studie architekt Šimon Dočekal.

Ohodnoť článek

Foto edit! architects

Štítky vizualizace, opravy, Letná, Stromovka, Korunovační, Praha, veřejné prostranství, projekt, předzahrádka, architekt, Národní zemědělské muzeum, Letenské sady, Ondřej Boháč

VIZUALIZACE: Podívejte se, jak má nově vypadat prostor mezi Letnou a Stromovkou  |  Praha 7  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.