Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Troji u Vltavy vznikne park vodních sportů s novou slalomovou dráhou

Hlavní město schválilo odkoupení pozemku v Troji, kde by měl vzniknout Park vodních sportů Praha. Bude sloužit profesionálním sportovcům i široké veřejnosti. Metropole za pozemek zaplatí jeho vlastníkům dohromady 541 tisíc korun.

Zátoka na dolním toku kanálu bude sloužit pro neorganizované rekreační vodácké a rybářské aktivity, a to v návaznosti na stávající loděnice TJ Sokol Troja.

Nová slalomová dráha i parková úprava

Pokračujeme v zásadním majetkovém scelení pro vytvoření volnočasového areálu vodních sportů. Ani v době covidu se nesmí zapomínat na strategické rozvojové projekty města, kde velká řada Pražanů bude moci trávit svůj volný čas,“ říká radní pro oblast majetku Jan Chabr.

Na pravém břehu Vltavy v blízkosti stávajícího vodáckého kanálu v Troji by metropole měla získat nezastavěný pozemek. Ten je nezbytný pro vybudování chystaného Parku vodních sportů Praha. V první etapě stavby zde vznikne nová slalomová dráha pro vodní sporty a druhá pak bude zahrnovat převážně parkovou úpravu okolních ploch.

Areál bude mít kapacitu 1500 diváků

Nový vodní slalom má měřit na délku přibližně 270 metrů a konstantní šířku má mít 12 metrů, převýšení pak bude třímetrové. Areál bude mít kapacitu 1500 diváků, což bude splňovat parametry pro pořádání velkých sportovních akcí, jako jsou mistrovství světa nebo závody světového poháru. Primárně však bude určen pro tréninky sportovců a k dispozici bude i pro cvičení a soutěže složek integrovaného záchranného systému.

Praha na základě znaleckého posudku za pozemek zaplatí 541 tisíc korun, nákup musí ještě potvrdit pražské zastupitelstvo. Již loni byla schválena změna územního plánu, která byla nezbytnou podmínkou pro vybudování areálu.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto vodackyareal.cz

Štítky Vltava, slalomová dráha, vodní sporty, park, Troja, vodní sport, pozemek, Praha, Česká obec sokolská, Jan Chabr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Troji u Vltavy vznikne park vodních sportů s novou slalomovou dráhou  |  Praha 7  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.