Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Školáci z Prahy 7 dostanou od pražského dopravního podniku počítače

V základních školách na území městské části Praha 7 počátkem října žákům chybělo přes 300 počítačů pro distanční výuku. Vzhledem k situaci ohledně onemocnění covid-19 bylo pravděpodobné, že distanční výuka bude pokračovat a bude existovat velké množství žáků, kteří nebudou mít ze sociálních důvodů možnost se do distanční výuky zapojit. Nakonec se část počítačů podařilo získat od pražského dopravního podniku a Ústavu jaderného výzkumu Řež.

120 počítačů pro děti

Přibližně 120 počítačů se podařilo zajistit pro děti ze škol v Praze 7, aby se mohly účastnit distanční výuky. Městská část Praha 7 a její zastupitel Jiří Hejnic s podporou náměstka primátora Adama Scheinherra oslovili několik městských organizací, společností a dobrovolníků s žádostí o stolní počítače, ty se nakonec podařilo získat z pražského dopravního podniku a Ústavu jaderného výzkumu Řež a.s.

Počítače daroval také pražský dopravní podnik

Žáci v Praze 7 se potřebných počítačů dočkají již v pondělí 19. října 2020.

Vzhledem ke špatné epidemiologické situaci není jisté, kdy se školy opět otevřenou, a tak přešly (podobně jako na jaře) na distanční výuku. „Bohužel ne všechny děti mají takové štěstí a jejich sociální důvody jim to neumožňují. To je naprosto nepřípustné. Každý má právo na vzdělání a úkolem státní správy, samospráv a politiků je vzdělání zajistit za jakéhokoliv stavu. Když jsem se dozvěděl, že školám chybí počítače pro potřebné, okamžitě jsem začal hledat řešení a pomoc. Mám radost, že dopravní podnik mohl přispět stovkou počítačů, díky kterým se malí Pražané budou moci učit i v těchto těžkých časech,“ říká náměstek primátora hl. m. Prahy pro oblast dopravy Adam Scheinherr.

Zlepšení kvality distanční výuky

Na online výuku jsme se připravovali dlouhodobě. V tuto chvíli nakupujeme modemy s datovým připojením za velmi výhodné ceny. U každé městské části se požadavky na počty modemů liší, záleží na individuálních potřebách dané školy. Příští týden máme dohodnutý videohovor s iniciativou ucimeonline.cz ohledně zajištění dalších IT potřeb pražských škol, metodické podpory nebo zajištění dalšího hardwaru,“ uvedl pražský radní pro oblast školství Vít Šimral. S distanční výukou pomáhají také pracovníci odboru školství pražského magistrátu a zaměstnanci Pražského inovačního institutu. Ti nyní do virtuální podoby předávají veletrh středních škol Schola Pragensis.

Smyslem projektu je zlepšovat kvalitu a vzdělávání a rovněž podporovat rovnost příležitostí pro žáky, kteří to potřebují. Jsme rádi, že se nám podařilo díky Dopravnímu podniku hlavního města Prahy sehnat sto stolních počítačů včetně monitorů a příslušenství. Polovinu z nich jsme již připravili k předání na základní školy. Dalších dvacet již nainstalovaných počítačů budeme přebírat z ÚJV Řež,“ dodává zastupitel městské části Praha 7 Jiří Hejnic, který se na městské části zasadil o získání počítačů.

Ohodnoť článek

Foto Respilon

Štítky počítač, Praha, Dopravní podnik hl. m. Prahy, městská část, Adam Scheinherr, ÚJV Řež, Vít Šimral, Pražský magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školáci z Prahy 7 dostanou od pražského dopravního podniku počítače  |  Praha 7  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.