Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Praze 7 neskončíte na suchu. V Tusarově ulici mají nové pítko

Co si vybavíte, když se řekne léto? Pražící sluníčko, zpocená trika a vyschlá ústa? Nemusí být. Přečkat parné dny ve zdraví pomůže nové pítko v Praze 7 sloužící k osvěžení.

Městská část se dlouhodobě snaží o navýšení počtu vodních prvků v ulicích. Cílem je, aby se tamním obyvatelům dobře žilo za každého počasí. Nejnovější Pítko P tomu má napomoci. Veřejnosti je k dispozici v ulici Tusarova. Další obdobné vodní prvky lze v Praze 7 najít na Ortenově náměstí, na hřišti Sedmikráska v Jateční ulici a na Řezáčově náměstí.

Ovládání bez doteku

Pítko P má na dálku rozpoznatelný design, který ji snadno odliší od ostatního mobiliáře. Jeho řešení je zároveň funkční a praktické. Na horní lomené stříšce neulpívá dešťová voda, dole pak lomený oblouk vytváří lavorek, který svádí zbytkovou vodu do středu odpadu. Díky tomu se kolem pítka tolik netvoří jinde velmi běžné kaluže. Spouštěcí ventil je ovládán nohou. Uživatelé tak mají obě ruce volné a nemusejí používat spouštěč, na který před nimi sahalo mnoho lidí.

Návrat osvědčených nástrojů

Kromě pítek Praha 7 dlouhodobě obnovuje staré ruční pumpy. Výhodou těchto vodních prvků je zejména jejich bezúdržbovost. Voda v nich v zimě téměř nikdy nezamrzá a poruchy nejsou časté.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MČ Praha 7

Štítky pítko, Praha 7, voda, pumpy, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze 7 neskončíte na suchu. V Tusarově ulici mají nové pítko  |  Praha 7  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.