Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Praha 7 loni hospodařila se schodkem 170 milionů. Největší částku vydala nová radnice

Hospodaření radnice Prahy 7 skončilo v loňském roce schodkem 170,2 milionů korun. Příjmy dosáhly 487,32 milionu korun a výdaje 657,54 milionu. Vliv na hospodaření měly vyšší výdaje, mimo jiné související s pořízením nové budovy radnice. Závěrku loňského hospodaření projednali zastupitelé městské části. Na loňský rok zastupitelé schválili rozpočet s výdaji 754,3 milionu a příjmy 277 milionu korun. Rozdíl naplánovala radnice pokrýt z vlastních zdrojů.

Daňové příjmy 56,5 milionu

Daňové příjmy v loňském roce dosáhly 56,5 milionu. Oproti předloňsku vzrostly více než dvojnásobně nedaňové příjmy, které dosáhly 37,9 milionu korun. Další příjmy tvořily takzvané transfery, tedy peníze například od města či státu, a to 384,39 milionu korun.

Meziročně vzrostly běžné výdaje městské části, na 391,1 milionu korun. Nejvíc peněz šlo na fungování městské části a do školství. Zvýšení způsobily například výdaje do školství, kdy radnice zaznamenala meziroční nárůst počtu žáků o téměř 300 dětí a zároveň rozhodla o mimořádných dotacích školám. Vliv mělo rovněž vládní nařízení o zvýšení platů úředníků, které musely zaplatit obce.

Nová radnice byla největší investicí

Kapitálové výdaje se vyšplhaly na zhruba 266,44 milionu korun. Nejvyšší částku vydala radnice v oblasti majetku, a to 229,5 milionu korun, kdy v této částce jsou zahrnuty výdaje na financování nového sídla radnice. „Radnice byla největší investicí naší městské části, vedle školek, škol a sociálních věcí," uvedl starosta Jan Čižinský (Praha 7 Sobě).

Radnice investovala kapitálové výdaje například do opravy ulic, životního prostředí, kdy vysazovala stromořadí, nebo do oprav vnitrobloků. Opravovaly se i základní školy.

Rozpočet na letošní rok

Schodek hospodaření zaznamenala radnice také v prvním čtvrtletí letošního roku, a to ve výši 76,6 milionu korun. Příjmy byly 65,4 milionu a výdaje necelých 142 milionů.

Na letošní rok má radnice Prahy 7 schválen rozpočet s výdaji 634 milionů korun a příjmy 296 milionů korun. Rozdíl dorovná z peněz, které dostane od hlavního města nebo státu. Na investice má vyčleněno necelých 318 milionů korun.

Autoři | Foto Praha 7

Štítky rozpočet, hospodaření, radnice, Praha 7, Praha, městská část, peníze, Jan Čižinský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 7 loni hospodařila se schodkem 170 milionů. Největší částku vydala nová radnice  |  Praha 7  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.