Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Praze 6 našli padesát kilo jehněčího neznámého původu. Prodejna měla s hygienou problémy už dřív

V prodejně v Praze 6 objevili pracovníci Státní veterinární správy skoro padesát kilo jehněčího masa, u kterého nebylo možné dohledat, odkud pocházelo. Prodejci, který se provinil už několikrát, hrozí pokuta až padesát milionů korun.

Pro inspektory Státní veterinární správy je maloobchodní prodejna známá firma. Za nevyhovující stav provozní hygieny, nedodržení zásad správné hygienické praxe, neuvedení povinných informací na obalu potraviny v českém jazyce a nenahlášení příchodu zásilek do místa určení mu nedávno udělili pokuty ve výši 42 tisíc korun.

Tentokrát v zázemí obchodu našli skoro padesát kilo jehněčího bez označení zdravotní nezávadnosti, chybělo na něm razítko s kódem země a číslem schválení jatek. Provozovatel skladoval celá těla jehňat, i jednotlivé kusy. „V rámci probíhajícího šetření Státní veterinární správa pracuje s hypotézou, že zvířata byla poražena na neschválených jatkách,“ uvádí tisková zpráva.

Inspektoři maso na místě znehodnotili barvou a poslali ho k likvidaci. Prodejci teď hrozí pokuta až padesát milionů korun.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Státní veterinární správa

Štítky Státní veterinární správa, jehněčí maso, hygiena, pokuta, prodejna, Praha, Státní veterinární správa České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze 6 našli padesát kilo jehněčího neznámého původu. Prodejna měla s hygienou problémy už dřív  |  Praha 6  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.