Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Strážníci hledali chlapečka s psychickou poruchou. Jeho pozornost si získalo vybavení služebního auta

Pražští strážníci vyjeli pomoci ztracenému chlapci, který trpí psychickým onemocněním. Když městští policisté přijeli do ulice Na Pernikářce v Praze 6, našli na místě jen ženu, která hlídku zavolala. Ta strážníkům pověděla, že chlapec na místě sice byl, ale kvůli jeho psychickému onemocnění se jí nepodařilo ho přesvědčit, aby s ní zůstal na místě a počkal do příjezdu hlídky strážníků.

Městští policisté se tedy pustili do pátrání ve směru, který jim ukázala právě oznamovatelka. Netrvalo dlouho a v ulici Na Bečvářce se objevila osamocená postavička odpovídající popisu.

„Snaha o vlídné navázání kontaktu byla úspěšná. Daleko větší úspěch však slavila prohlídka vozu a vybavení. Ta chlapce tak zaujala, že strážníkům sdělil své jméno a bez problémů vyčkal do příjezdu kolegů ze státní policie, kteří již byli v kontaktu s jeho matkou,“ popsala mluvčí pražských městských policistů Jiřina Ernestová.

„Po vyhodnocení celé situace a zjevné chlapcovy náklonosti k jednomu ze strážníků, požádali státní policisté o součinnost při návratu do jeho domova,“ uvedla mluvčí a dodala, že následná jízda chlapce až do náruče rodičů proběhla bez komplikací. „Chlapec byl předán nezraněn a plný pozitivních zážitků,“ doplnila.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky pátrání, policie, chlapeček, psychická porucha, Praha, duševní porucha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci hledali chlapečka s psychickou poruchou. Jeho pozornost si získalo vybavení služebního auta  |  Praha 6  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.