Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Praha 6 chtěla lidem rozdat kytky ze svých záhonů. Zloději je předtím rozkradli

Městská část Praha 6 chtěla lidem udělat radost a o blížícím se víkendu jim zdarma nabídnout k rozebrání cibule hyacintů a tulipánů z místních záhonů. V noci na dnešek se však neznámý zloděj vloupal do kontejneru na Vítězném náměstí, odkud odnesl, co se dalo. Městská část bude událost hlásit na policii a požádá strážníky, aby důsledně kontrolovali okolí záhonů.

„Chtěli jsme našim občanům udělat radost“

Uskladňování rostlin je podle městské části finančně náročné a není zaručené, že všechny rostliny na jaře znovu vykvetou, právě proto Praha 6 cibule hyacintů a tulipánů zájemcům zdarma rozdává. „Letos se tato akce měla konat druhým rokem. Chtěli jsme našim občanům udělat radost,“ řekl naší redakci mluvčí Prahy 6 Jiří Hannich.

Radost z rostlin má však pouze zloděj, který se v noci na dnešek vloupal do uzavřeného kontejneru na Vítězném náměstí. „Neznámý pachatel nám tyto cibule odcizil, krádež budeme oficiálně nahlašovat,“ řekl Hannich.

Hlídky budou záhony hlídat

Praha 6 má se zloději se zájmem o rostliny své zkušenosti. „Od našich inspektorů životního prostředí, kteří se pohybují v terénu, máme potvrzeno, že zaznamenali případy, kdy lidé kradli květiny přímo ze země z veřejných záhonů, a to například v Zelené ulici,“ popsal mluvčí.

O krádežích kytek ví i městští policisté. „Informovali jsme o tom městskou policii, s níž jsme zároveň dohodnuti, že hlídky budou místům, kde jsou záhony, věnovat zvýšený dozor,“ dodal Hannich.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com/domeckopol

Štítky kytky, cibule, tulipány, Praha, záhon, městská část, květiny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 6 chtěla lidem rozdat kytky ze svých záhonů. Zloději je předtím rozkradli  |  Praha 6  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.